Tetszett a cikk?

A GDP idei növekedését a korábbi előrejelzésben várt 3,5 százalékról 3-3,5 százalék közé mérsékelte a Pénzügyminisztérium (PM) legfrissebb gyorsjelentése.

Az év elején a PM még azzal számolt, hogy az idén a bruttó hazai termék (GDP) legalább 4 százalékkal, vagy annál gyorsabban bővül. A szerdán nyilvánosságra hozott gyorsjelentés a júniusi 4,5 százalékkal szemben 4,8 százalékra növelte az államháztartás hiányát a GDP százalékában és fél százalékponttal, 5,5 százalékra növelte a folyó fizetési mérleg idei várható hiányát is. A folyó fizetési mérleg hiánya az idén a tárca szerint 4-4,2 milliárd euró lehet; korábban 3,5-4 milliárd eurót vártak. Kis mértékben növelte a tárca a külkereskedelmi áruforgalom hiányára vonatkozó, korábbi 4-4,5 milliárd eurós előrejelzését, 4,5-5 milliárd euróra. A gyorsjelentés szerint az infláció éves átlaga a korábbi prognózissal megegyezően 4,8-5 százalék lesz. A korábban 6 százalék körül várt lakossági fogyasztás bővülése a PM szerint az idén elérheti a 7-8 százalékot. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: újabb rekordok dőltek Ukrajnában

Koronavírus: újabb rekordok dőltek Ukrajnában

A Fidesznek és Páva Zsoltnak köszönetet mondó feliratok lepték el Pécset

A Fidesznek és Páva Zsoltnak köszönetet mondó feliratok lepték el Pécset

Kiszivárgott közel 1000 vállalati VPN-szerver adata, köztük rengeteg jelszó

Kiszivárgott közel 1000 vállalati VPN-szerver adata, köztük rengeteg jelszó