Tetszett a cikk?

Az államháztartás az idei első kilenc hónapban 809,4 milliárd forint, szeptemberben 101,8 milliárd hiánnyal zárt - tudatta csütörtökön a Pénzügyminisztérium. Az első kilenc havi hiány az éves előirányzat 97,3 százaléka.

A korábbi évek szezonális ingadozásai alapján a szeptember végére becsült hiány 803 milliárd forint volt; ettől a tényleges teljesítés 6,4 milliárd forinttal tért el. Tavaly az első kilenc hónapban az államháztartás hiánya 756,2 milliárd forint volt.
Szeptemberben az államháztartáson belül a központi költségvetés egyenlege 107,2 milliárd forintos hiánnyal, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak egyenlege pedig 5,6 milliárd forintos többlettel zárt. Az elkülönített állami pénzalapok egyenlege 0,2 milliárd forintos hiányt mutat.
Az idén január elejétől szeptember végéig a társadalombiztosítási alapok 256,2 milliárd forint deficitet mutattak. Az első kilenc hónapban a központi költségvetés hiánya 588,6 milliárd forint volt; ez az éves előirányzat 103,4 százaléka. Az elkülönített állami alapok többlete szeptember végéig 35,4 milliárd forint volt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus-gyanú miatt elmaradt az Újpest Kisvárda elleni meccse

Koronavírus-gyanú miatt elmaradt az Újpest Kisvárda elleni meccse

Alig lehet ráismerni az idei Szigetre

Alig lehet ráismerni az idei Szigetre

Egy kis ország, amely olajban úszik, de még nem tudja, mit kezdjen vele

Egy kis ország, amely olajban úszik, de még nem tudja, mit kezdjen vele