Tetszett a cikk?

A Microsoft szeptember végén tett bejelentéséhez híven megkezdte online csevegőszobáinak szisztematikus bezárását. Döntését korábban a kéretlen e-mailek elburjánzásával és a pedofil látogatók számának gyarapodásával magyarázta.

A korábban 28 - európai, közel-keleti, afrikai, ázsiai és latin-amerikai - országot tartalmazó bezárási országlista ezúttal két újabb célországgal bővült: Ausztrália és Új-Zéland is felkerült azon országok közé, melyekben bezárulnak a csevegőszobák.
A csevegés helyett a Microsoft megkezdte a sokkal korlátozottabb on-line beszélgetést lehetővé tevő InstantMessenger szolgáltatás terjesztését. Tervei szerint ezt üzleti vásárlóinak biztosítja, ugyanakkor szorosabban integrálja a szolgáltatást a veszteséges MSN Web szolgáltatáscsomaghoz. A Microsoft ezt a lehetőséget csak az Egyesült Államokban, Japánban és Kanadában tartja fenn előfizetőinek, mert ezekben az országokban jobban számon képes tartani az on-line kapcsolatokat. Megmarad a szabad, moderálatlan csevegés Brazíliában is - közölte a Microsoft szóvivője. A leállítás egyébként nem érinti a Microsoft Messenger személyes üzenetküldő program működését sem.
A gyermekvédők üdvözölték a lépést, de a valódi kérdés szerintük az, hogy vajon lesz-e folytatása a látványos gesztusnak. A versenytársak, az AOL Freeserve és a Yahoo nem készülnek hasonló változtatásra. Az internet felhasználók jobbára közönyösen reagáltak: az MSN-en kívül rengeteg más csevegőszoba működik még.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglátom, megveszem – luxusmárkák nyomulnak a TikTokon és az Instán

Meglátom, megveszem – luxusmárkák nyomulnak a TikTokon és az Instán

Korrigálni kellene a kata módosítását budapesti iparkamara szerint

Korrigálni kellene a kata módosítását budapesti iparkamara szerint

800 lóerős hibrid lehet az új Mercedes S-osztály csúcsmodellje

800 lóerős hibrid lehet az új Mercedes S-osztály csúcsmodellje