Tetszett a cikk?

A költségvetésnek 32-33 milliárd forint bevétele, azaz az előirányzott összeg kétszerese származhat év végéig az egyszerűsített vállalkozói adó-befizetésekből (eva) – közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) azután, hogy szombaton bejelentette: a harmadik negyedévben 10 milliárd forint evát fizettek be az adózó.

Az adózók az első negyedévben 8,5 milliárd forint, a másodikban 11,1 milliárd forint evát fizettek be. Az egész évre tervezett 16 milliárd forint eva bevétel már július végére túlteljesült. Az adóhatóság közleménye kitér arra is, hogy megváltoznak az evára vonatkozó szabályok: a kormány javaslata szerint az éves árbevételi határ 15-ről 25 millió forintra nőhet jövőre. Az APEH adatai szerint jelenleg Magyarországon 610 ezer egyéni és társas vállalkozás felel meg ennek a feltételnek.
Az evát idén vezették be, s ezt az adónemet azok az egyéni és társas vállalkozók választhatták, akiknek az éves bruttó bevétele nem haladta meg a 15 millió forintot. Az eva mértéke a bruttó árbevétel 15 százaléka; az adót negyedévente kell megfizetni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Máris reagált Gulyás Gergely kijelentésére az SZFE diákja

Pink rendőrautó köröz Miamiban

Pink rendőrautó köröz Miamiban

Olaszországban bezárnak a mozik, az uszodák és az edzőtermek

Olaszországban bezárnak a mozik, az uszodák és az edzőtermek