Tetszett a cikk?

A lengyel kormány megkeresése esetén a Pénzügyminisztérium (PM) nyitott a tárgyalásra a lengyel olajipari vállalat, a PKN Orlen és a MOL Rt. esetleges egyesítésével kapcsolatban - mondta Máté Dániel, a szaktárca főosztályvezetője hétfőn.

A MOL-nál viszont az üggyel kapcsolatban semmilyen részletről nem adtak felvilágosítást. A társaságok szűkszavúsága összefügg azzal, hogy a magyar olajipari cég tőzsdei társaság, így az előzetes tárgyalásokról nem adhat felvilágosítást.
Egy magas rangú lengyel kormánytisztviselő neve elhallgatását kérve úgy nyilatkozó a Reuters hírügynökségnek, hogy lengyel-magyar miniszteri szintű megbeszélések lesznek novemberben a PKN Orlen és a MOL esetleges egyesítéséről. A részleges privatizálás előtt álló lengyel vállalat iránt korábban a MOL is érdeklődött. A PKN Orlen friss elképzelése szerint a lengyel és a magyar olajipari vállalat, valamint az osztrák OMV és a görög Hellenic Petroleum közép-európai olajkonszernt hozhatna létre.
Egy másik bennfentes, aki a Reuters szerint közel áll a PKN Orlenhez, hétfőn azt mondta a hírügynökségnek, hogy a lengyel olajcég három éven belül teljesen egyesülni akar a MOL-lal, miután előbb kereszttulajdonlást és egy vegyes vállalatot hoznak létre. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
206 kilométerrel árulnak egy 21 éves különleges Mercedes A-osztályt

206 kilométerrel árulnak egy 21 éves különleges Mercedes A-osztályt

Magyarország is beszállt a koronavírus elleni oltásért folyó őrült versenyfutásba

Magyarország is beszállt a koronavírus elleni oltásért folyó őrült versenyfutásba

Kézbe vettük a Samsung új csúcsmobilját, a Galaxy Note20 Ultrát – fotók, videó

Kézbe vettük a Samsung új csúcsmobilját, a Galaxy Note20 Ultrát – fotók, videó