Tetszett a cikk?

Két külföldi bank, egy magyar és egy osztrák pénzintézet nyújtott be szándéknyilatkozatot az Albán Takarékbank eladásra felajánlott részvénycsomagjának megvételére - közölte kedden egy albán lap.

A Shekulli című lap idézte az albán pénzintézet vezérigazgatóját, Adrian Kamberit, aki elmondta: a magyar OTP mellett az osztrák Raiffeisen Zentralbank Österreich juttatta el szándéknyilatkozatát az október 20-ai határidő lejárta előtt. Az albán bank más illetékesei is megerősítették a bejelentést, de részleteket nem tártak fel, mondván: azokat október 25-én hozza nyilvánosságra a pénzintézet igazgató tanácsa.
Az OTP Bank hétfőn nyújtotta be szándéknyilatkozatát az albán pénzügyminiszternek az Albán Takarékpénztár állami tulajdonú részvénycsomagjának megvásárlására. A nyilatkozat benyújtása a bank számára sem anyagi, sem egyéb kötelezettségvállalást nem jelent.
Az országos lefedettségű Albán Takarékpénztár 36 bankfiókot és 56 kirendeltséget működtet. Június végén a bank mérlegfőösszege átszámítva 1,41 milliárd euró volt, az idei első félévi nettó nyeresége 9,8 millió eurót tett ki. A bank kezeli a helyi valutában, lekben tartott betétek mintegy 60 százalékát és a devizabetétek 27 százalékát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorúbban ellenőrzi a maszkviselést a rendőrség

Szigorúbban ellenőrzi a maszkviselést a rendőrség

Koronavírusos a lengyel elnök

Koronavírusos a lengyel elnök

A Vaterán is sláger a maszk

A Vaterán is sláger a maszk