Tetszett a cikk?

Jövő héten döntenek a Konzumbank Rt. privatizációjáról, a tranzakcióról szerdán tárgyalt a bizományosként eljáró ÁPV Rt. igazgatósága.

A Konzumbankot tulajdonló Magyar Fejlesztési Bank (MFB) igazgatósága hétfőn értékeli a pályázatra beérkezett ajánlatot, s ezt követően kerül a döntés a bank fölött tulajdonosi jogokat gyakorló gazdasági és közlekedési miniszter elé.
Az ÁPV Rt. a tulajdonosok megbízásából augusztus 11-én írt ki pályázatot a 7,931 milliárd forintos jegyzett tőkéjű Konzumbank 99,6 százalékos részvénycsomagjának és az általa székházként használt ingatlannak az értékesítésére, amire az október 7-ei határidőig egy pályázó, a Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) Rt. adott be ajánlatot. Az értékesítésre felkínált vagyonelemek könyv szerinti értéke 10,5 milliárd forint, de az értékbecslések alapján a reálisan elvárható ár a 11 milliárd forinthoz közelít. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyugtalanság, álmatlanság és depresszió gyötri a koronavíruson átesettek egy részét

Nyugtalanság, álmatlanság és depresszió gyötri a koronavíruson átesettek egy részét

A brazil kormány egyre több tagja kapja el a koronavírust

A brazil kormány egyre több tagja kapja el a koronavírust

Elkészült az emberi agy első háromdimenziós digitális atlasza

Elkészült az emberi agy első háromdimenziós digitális atlasza