Tetszett a cikk?

Magyarország nemzeti összterméke az idei 3 százalékos bővülést követően 2004-ben várhatóan a térségi átlagot meghaladóan növekszik majd – áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank hétfőn kiadott elemzésében.

Az idén is túlszárnyalja Kelet-Európa és a volt szovjet térség gazdasági növekedése a világgazdaságét - áll a londoni székhelyű Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) hétfőn kiadott éves áttekintésében. A Jelentés az átmeneti gazdaságokról (Transition Report 2003) című elemzés szerint a vizsgált 27 kelet-közép európai ország átlagos növekedési üteme az idén 4,7 százalék lesz a tavalyi 3,8 százalék után.Az EBRD várakozása szerint a közép-európai országok és a balti államok GDP-je 4,2 százalékkal nő az idei 3,3 százalék után. Ezen belül Magyarország hazai összterméke az EBRD várakozása szerint 5,0 százalékkal emelkedik az idei 3,0 százalék után. A délkelet-európai országok GDP-je jövőre a londoni székhelyű intézet előrejelzése szerint 4,7 százalékkal emelkedik az idei 3,9 százalék után, a térségben a legnagyobb ütemű növekedés Albániában, Bulgáriában és Romániában várható. Az EBRD arra számít, hogy a volt szovjet tagállamok (FÁK) hazai össztermék-bővülése 2004-ben 5,0 százalékra mérséklődik az idei 6,2 százalékról.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ilyen lesz a Miskolcon épülő Y-híd

Ilyen lesz a Miskolcon épülő Y-híd

Fény derült a legújabb VW villanyautó, az ID.4 valós hatótávjára

Fény derült a legújabb VW villanyautó, az ID.4 valós hatótávjára

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál

Elhárították az omlásveszélyt a Notre-Dame-nál