Tetszett a cikk?

A Sulinet Expressz programban résztvevő számítástechnikai eszközöket gyártó, illetve azokat közvetlenül importáló cégek számának bővítését célozza az Oktatási Minisztérium csütörtökön meghirdetett felhívása.

A pályázat folyamatos, a programhoz való csatlakozás szándékát jelentkezési nyilatkozattal nyilváníthatják ki a cégek. A program további szabályozását a november 24-én megalakult projekt tanács végzi. A hetente ülésező testület jogosult arról dönteni, hogy mely termékekkel, termékcsoportokkal bővülhet, illetve szűkülhet a Sulinet Expressz terméklista. A tanácsba az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Pénzügyminisztérium delegált tagokat.Az oktatási, a foglalkoztatáspolitikai, valamint az informatikai tárca 2003. január 13-án hirdette meg a Sulinet Expressz I. pályázatot számítástechnikai eszközöket gyártó, illetve azokat közvetlenül importáló cégek számára. Az elbírálás után 66 pályázatot nyilvánított nyertesnek a bíráló bizottság, s a program keretében ezernél is több számítástechnikai termék vásárolható meg közel 1800 értékesítési helyen.A program a pedagógusoknak, tanároknak, diákoknak és a diákok szüleinek biztosít lehetőséget arra, hogy évi 60 ezer forint adókedvezmény igénybevételével számítógéphez, számítástechnikai eszközökhöz jussanak. A Sulinet Expressz júliusi indulása óta több mint 7,2 milliárd forint értékben vásároltak az arra jogosultak számítógépet és számítástechnikai eszközöket - olvasható a közleményben.Az OM egyben felhívja a sulinetes termékeket vásárolni szándékozók figyelmét, hogy a 2003. évi adóbevallásukban csak akkor igényelhetik vissza a 60 ezer forint adókedvezményt, ha a vásárláskor kiállított számlán 2003. évi dátum szerepel. A 2004-ben kiállított számla alapján 2005-ben igényelhető vissza az adókedvezmény. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balassagyarmaton egy hét alatt 38-an hunytak el, ebből 26-an Covid-fertőzöttek voltak

Balassagyarmaton egy hét alatt 38-an hunytak el, ebből 26-an Covid-fertőzöttek voltak

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

106 újabb áldozata van a koronavírusnak

Ötven év múlva "vészes földközelségbe" kerülhet egy óriási aszteroida

Ötven év múlva "vészes földközelségbe" kerülhet egy óriási aszteroida