Tetszett a cikk?

Eredménytelen volt szerdán a hat hónapos futamidejű diszkont kincstárjegyek aukciója, ez azonban nem törte le a piacon a megindult kedvező folyamatokat - mondják a dealerek. Kedden a három hónapos kincstárjegyek aukciója is sikertelenül végződött.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Rt. szerdán 30 milliárd forint névértékű kincstárjegyet hirdetett meg, erre mindössze 9,46 milliárd forint értékű ajánlat érkezett. Az ÁKK viszont egyetlen ajánlatot sem fogadott el. Elemzők korábban a magyar államkötvények iránti kereslet lassú növekedésére számítottak. A kereskedők nem tartják kizártnak, hogy a csütörtökre meghirdetett 20 milliárd forintnyi 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukció sem lesz eredményes.A magyar kormánykötvények legutóbbi tömeges eladásában az utóbbi időben először vettek részt a térségi konvergenciára játszó befektetési alapok - áll a Bank of America szerdán Londonban kiadott elemzésében, amely továbbra is Magyarországot jelöli meg a feltörekvő térség "legárfolyamkockázatosabb" országaként.A nemzetközi pénzügyi szolgáltató londoni befektetési és elemző irodájának országjelentése szerint novemberben a hó eleji 2300 milliárd forintról a hó végére - a 27-ei állapot szerint - 2184 milliárd forintra csökkent a külföldi befektetők által birtokolt magyar államkötvények értéke. Az elemzés szerint "egy dolog, ha valaki az árfolyamkockázatot fedezeti műveletekkel próbálja kivédeni, és egészen más, ha alapvető pozícióleépítésbe kezd".A mostani árfolyamválság abban különbözik az idei korábbi kettőtől, hogy a nem rövid spekulációra játszó befektetési alapok túlmentek a kockázatfedezeti meggondolások indokolta mértéken pozícióik leépítésével - áll a londoni BoA-jelentésben. Mivel a közvetlen külföldi befektetések nettó egyenlege most már negatív, nem maradt olyan jelentős külső forrás, amely fedezhetné a mélyülő folyómérleg-hiányt - írták a bank elemzői. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint

Négy harmincas éveiben járó koronavírusos beteg halt meg a pénteki adatok szerint

Negyvenen meghaltak egy buszbalesetben Brazíliában

Negyvenen meghaltak egy buszbalesetben Brazíliában

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R

Porsche-verő divatterepjáró lett az új VW Tiguan R