Tetszett a cikk?

A szokásos ügyfélkörön túl svéd befektetők is euróvásárlóként jelentkeztek a budapesti piacon, gyengítve ezzel a magyar valutát.

A kormány, a Pénzügyminisztérium és a jegybank között teljes az összhang abban, hogy a pénzpiaci mozgásokkal kapcsolatban mit kell és mit nem kell tenni - közölte Gulyás Erika szerdán. A kormányszóvivő-helyettes emlékeztetett Medgyessy Péter keddi, Brüsszelben tett nyilatkozatára, amely szerint a forint ellen spekulációs támadások zajlottak az elmúlt napokban.Szerdán 16 óra tájban, a hivatalos kereskedés végén semmi jele nem volt annak, hogy a kereskedés lecsengene a bankközi piacon. Mint a múlt péntek óta minden nap, szerdán is estébe nyúló kereskedés várható.A forint biztató nap eleji kezdet után hektikus pályát járt be, négy óra tájban 2,62 százalékon érte el mélypontját a sáv erős oldalán, szemben a legjobb - 4,59 százalékos - pozíciójával. Kedden este 3,44 százalékon állt a magyar deviza. Az euróval 274,90/275,00 forinton kereskedtek, a nap folyamán elért legerősebb árfolyam 269,42 forint volt délelőtt. Kedden 272,30/273,00 forinton kereskedtek a közös valutával a hivatalos kereskedés után. A dollár 223-227 forint között ingadozva négy óra tájban 226,97/227,77 forinton állt, míg kedden 225,30/226,00 forinton kereskedtek vele.A délelőtt túlnyomó részében erősödő forint a délután második felétől gyengülésre váltott, a szokásos ügyfélkörön túl svéd befektetők is euróvásárlóként jelentkeztek a budapesti piacon, gyengítve ezzel a magyar valutát.Az állampapír-piacon főleg az egy évnél rövidebb határidőre csökkentek jelentősen, 150-170 bázisponttal a hozamok, de még így is 12-13 százalék közelében maradtak. A külföldi befektetők ezúttal is a hosszabb lejáratú államkötvényeket vásárolták, ezek hozamszintje már megközelíti a múlt pénteki szintet. A tízéves államkötvény másodpiaci hozama 90 bázisponttal 8,43 százalékra, a 15 évesé 71 bázisponttal 8,19 százalékra csökkent. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó

Egy sofőr képes volt az M3 metrópótló előtt büntetőfékezni – videó

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került