Tetszett a cikk?

Az Európai Bizottság megvizsgálja a jogi lehetőségét annak, hogy az euró túlzott erősödését új devizaszabályok bevezetésével akadályozza meg – jelentette brüsszeli források alapján a Daily Telegraph szerdán.

A Pedro Solbes gazdasági biztos által vezetett szakértői csoport a beáramló dollár-alapú befektetések mértékét szabályozná „kvantitatív korlátokkal”, amely a lap szerint az euró további erősödésének esetére kínálna vészmegoldást. Az új szabályozás tervezett szövege, amelyet múlt hónapban dolgoztak ki, leszögezi: „Ha túlzott mértékű tőkeáramlás zavarja meg a gazdasági és monetáris unió működését, lehetőség nyílik rövid távú megszorító intézkedések bevezetésére, amelyek maximum hat hónapig maradhatnak hatályban.” A változtatások bevezetése az EU tagországok pénzügyminisztereinek minősített többségű igen szavazatát igényli.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
Erősödik-e az euró a dollárral szemben a héten?
Az EU euróval kapcsolatos terveit azután hozták nyilvánosságra, hogy az euró újabb csúcsot döntve tovább erősödött a dollárral szemben, és szerdán már 1.22 dollárt is fizettek egy euróért. Csütörtök reggelre az euró gyengült, és 1.2 dollárt ért a bankközi piacon. A Daily Telegraph egyik brüsszeli forrása szerint az új devizaszabályok bevezetése akkor lehet esedékes, ha az euró árfolyama meghaladná az 1.35-öt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már burgert és műtrágyát is csinálnak a gombatermesztés során keletkező hulladékból

Már burgert és műtrágyát is csinálnak a gombatermesztés során keletkező hulladékból

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Kifejezetten gyerekeknek szánt okosóra jelent meg a Telekomnál

Becsempészi a Google a Stadia játékait az iPhone-okra

Becsempészi a Google a Stadia játékait az iPhone-okra