Tetszett a cikk?

A román kormány döntése alapján költségvetési tartalékalapból 10 milliárd lejt utalnak ki a marosvásárhelyi Maros Sportklub részére. A pénzt a stadion felújítására fordítják.

Az RMDSZ kezdeményezésére sikerült kiutaltatni a 645 ezer forintnak megfelelő pénzt. Már régebben szóba került, hogy a marosvásárhelyi stadiont Bölöni László neves erdélyi futballistáról nevezzék el. Az 1960-ban átadott stadionnál azóta sem történt komolyabb beruházás. Eddig csupán annyi történt, hogy megalakult a szervezőbizottság, amely előkészíti a névadó ünnepséget.A stadionban szükséges a padok, az alagcsőrendszer cseréje, az öltözőknél fel kell újítani a fűtőrendszert, a gyepet is rendbe kell hozni. „Szeretnénk, ha május végéig befejeződne a stadion korszerűsítése. Ha ez mégsem sikerül, akkor kora ősszel tartjuk meg a névadó ünnepséget, amelyre rangos magyarországi és hazai előadókat, együtteseket hívunk meg, és román-magyar öregfiúk-meccset is tervezünk” – nyilatkozta az egyik erdélyi napilapnak, a Népújságnak Borbély László parlamenti képviselő.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!