Tetszett a cikk?

A film ezzel Gibson korábbi filmjeinél, a Halálos fegyver-sorozatnál is jobban teljesít az amerikai és kanadai mozikban.

Mel Gibson Krisztus szenvedéséről szóló filmje 12 nappal a premier után már 212 millió dolláros bevételt termelt. Az Egyesült Államokban és Kanadában a Newmarket forgalmazó adatai szerint péntektől vasárnap estig további kereken 51 millió dollár bevételt eredményezett a sokat bírált alkotás. Szakértők a film iránti érdeklődés növekedésére való tekintettel arra számítanak, hogy rövidesen túllépi a háromszáz millió dollárt is, így pénzügyi téren jóval eredményesebb lesz, mint Gibson népszerű akciófilm sorozata, a Halálos fegyver-sorozat, illetve a Jelek című sci-fi.A Passió nagy mértékben javítja Hollywood üzleti eredményét is: mielőtt a film a mozikba került, a legjobb 12 film bevétele messze elmaradt az előző évi hasonló mutatótól, míg a Krisztus-film ősbemutatója utáni második hétvégén ugyanezen filmek az előző évhez képest 39 százalékkal nagyobb bevételt hoztak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

Kásler Miklós elrendelte az egynapos sebészeti ellátások felfüggesztését

A fejfájást vizsgálták az SZTE kutatói, címlapra kerültek vele

A fejfájást vizsgálták az SZTE kutatói, címlapra kerültek vele

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén

Ezüst Medvét nyert Nagy Dénes háborús filmje a Berlinálén