Tetszett a cikk?

Közép-Kelet-Európában az informatikai piac háromszor gyorsabban fog bővülni 2003-2007 között, mint Nyugat-Európában - állapította meg tanulmányában a Gartner piackutató intézet.

Az újonnan csatlakozó országok az Európai Unió IT-piacán 10 százalékra növelik részesedésüket a jelenlegi 8-ról. "A csatlakozó országok IT-piaca elsősorban azért fog bővülni, mert az ágazatba több tőke áramlik az Európai Unióból" - véli Andrea di Maio, a Gartner kutatási alelnöke.Az informatikai ellátottság nagyon különböző az egyes csatlakozó országokban: Észtország és Szlovénia például azonos szinten van az EU-val, sőt még fejlettebb is, mint az uniós átlag. Míg Lengyelországban és Magyarországon még sok a behoznivaló, de a képzés színvonala megteremti a további növekedés alapjait.A Gartner elemzői szerint a legnagyobb növekedés a szoftver ágazatban várható, de a hardver-piac is jobban bővül majd, mint az EU-tagországokban, mert fel kell újítani az eszközállományt.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Az elektromos autóknak is betett a texasi fagy

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen

Megindult az orosz dezinformáció a nyugati vakcinák ellen

Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon