Tetszett a cikk?

A mobilszolgáltató azért kapta a büntetést, mert nem nyújtotta be határidőre az összekapcsolási díjakra vonatkozó ajánlatát – közölte csütörtökön a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

Az NHH februárban kötelezte a Westel Rt.-t és a Pannon GSM Rt.-t, hogy március elsejéig nyújtsák be az új hírközlési törvényben szereplő költségszámítási módszertan alapján számított összekapcsolási díjaikra vonatkozó ajánlataikat. A Pannon GSM ennek nem tett eleget, viszont kérvényezte a határidő meghosszabbítását, amit az NHH elutasított. Az NNH Tanács ezek után a jogszabályban meghatározott kötelezettség elmulasztása miatt - a kiszabható maximális büntetés 1/16-ád kitevő összegű - 50 millió forintos büntetés kirovásáról határozott. A január elsejétől hatályos elektronikus hírközlési törvény jelentősen emelte a hatóság által kiszabható bírság felső határát, ami így elérheti a jogsértő árbevételének 0,5 százalékát.A Pannon GSM Rt.-t az NHH korábban még nem bírságolta meg. A vállalat az ügyben csak az írásos határozat kézhezvétele után akar nyilatkozni.A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa a ViDaNet Rt-re 30 millió forintos bírságot szabott ki. A hivatal a társaság jogelődje, a győri Kábel TV Kft. ellen gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanúja miatt indított versenyfelügyeleti eljárást, hogy megállapítsa: jogsértő volt-e Mosonmagyaróvárott, Győrött és Tatán 2002-ben és 2003-ban alkalmazott, illetve megemelt kábeltelevíziós díjainak mértéke, továbbá a műsorcsomag tartalmának megváltoztatása. A GVH Versenytanácsa megállapította, hogy a jogutódlás folytán 2003 februárjától az immár ViDaNet Rt. szolgáltatási területén gazdasági erőfölénnyel visszaélve emelte meg 2003. évi előfizetési díjait.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Katonai tábor épül Gyulafirátót határában

Katonai tábor épül Gyulafirátót határában

Ezzel az Instagram-filterrel ön is ott lehet a Marson a Perseverance-szel

Ezzel az Instagram-filterrel ön is ott lehet a Marson a Perseverance-szel

Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót

Előállították a vadászt, aki a levegőbe lőve próbált elzavarni egy kutyasétáltatót