Tetszett a cikk?

Roman Abramovics orosz olajmilliárdos három multinacionális olajcéggel tárgyal arról, hogy eladja nekik a Szibneft orosz olajvállalat 46 százalékos részvénycsomagját – írja bankárokra hivatkozva a Financial Times.

Az egyik vevőjelölt a vezetési válsággal küzdő Royal Dutch Shell, amelynek menedzsmentje éppen most kényszerült lemondani, miután a cég készleteit rosszul számolta el. A Shell Oroszországban is nagyon szeretne felzárkózni riválisához a szintén brit BP-hez, amelynek már van orosz vegyesvállalata.Az amerikai Chevron Texaco és a francia Fina szintén tárgyal Abramoviccsal, aki az utóbbi egy évben fokozatosan megszabadul orosz érdekeltségeitől. A Szibneft eladása mellett akkor döntött, amikor egy orosz bíróság lehetővé tette, hogy visszafordítsa a Jukosszal megkezdett fúziót. Abramovics fő problémája, hogy valószínűleg még nem szerezte meg az üzlethez Putyin elnök áldását, anélkül pedig az üzlet aligha jöhet létre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus

Rövid időn belül megtelhet a kiskunhalasi járványkórház

Rövid időn belül megtelhet a kiskunhalasi járványkórház

Rózsaszín hölgy: az alma, amelynek az a lényege, hogy kevés van belőle

Rózsaszín hölgy: az alma, amelynek az a lényege, hogy kevés van belőle