Tetszett a cikk?

A Hewlett-Packard (HP), a világ legnagyobb személyi számítógép gyártó cége bejelentette, a jövőben Linux operációs rendszerrel telepített gépek gyártását kezdi meg Ázsiában, Windows alapú PC-k helyett.

A kaliforniai központú HP, mely jelenleg kizárólag Windows operációs rendszerrel telepített gépeket ad el, lesz az első informatikai óriás mely a konkurens Linux-szal adja el gépeit - írja a Reuters. A HP japán szóvivője szerint céljuk nem a már szilárdan Windows-t használó európai és amerikai piacokon a Linux népszerűsítése, hanem a fejlődő piacok például Kína meghódítása.A Linux operációs rendszer, mely szabad forráskódú, másolható és módosítható, egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, mert a cégek jelentős költségcsökkentést érhetnek el használatával. A szóvivő szerint a pontos tervek az új gépek értékesítésére még nincsenek, ám a Nihon Keizai Shimbun üzleti napilap értesülései szerint a Linux alapú gépek eladása júniusban indul 12 országban, például Japánban és Kínában.A lap szerint a Linux-os számítógépek bevezetésével az első évben egymilliós eladást produkálhat a HP. Az új PC-k 180-360 dollárral lesznek olcsóbbak Windows-zal telepített társaiknál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán ismét megígérte, hogy senkit sem hagynak az út szélén

Orbán ismét megígérte, hogy senkit sem hagynak az út szélén

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

2022-től a saját járműve buktathatja le a szabálytalan autóst

A tájékoztatási központ szerint hamisítvány az autósbolt oldalán idő előtt kijött kormányrendelet

A tájékoztatási központ szerint hamisítvány az autósbolt oldalán idő előtt kijött kormányrendelet