Tetszett a cikk?

A szlovák TASR hírügynökség brit forrásokra hivatkozva jelentete, az MG Rover Lengyelország mellett döntött 750 millió font-sterlinges (1,116 milliárd euró) autógyár építési beruházásának telephelyeként.

A Rover a feltételezések szerint már benyújtotta a lengyel kormánynak üzleti tervét, ami tartalmazza a Varsó melletti korábbi Daewoo-FSO üzem átvételének ajánlatát. A szerződést júniusban írnák alá, a termelés pedig 2005 májusában kezdődhetne meg.A Rover szóvivője nem erősítette meg a Lengyelország melletti előzetes döntés tényét. "Sokkal összetettebb dologról van szó annál, hogy egyértelmű nyilatkozatot lehetne tenni az ügyben. A Daewoo-FSO üzem átvételéről még folynak a tárgyalások" - fejtette ki Suzanne Bartch.A Rover befektetés megszerzéséért Szlovákia is minden tőle telhetőt megtett. A szlovák befektetésközvetítő ügynökség vezetője még nem kapott olyan értesítés, amely szerint a Rover már Lengyelország mellett döntött volna, ám a Hyundai szlovákiai beruházásának fényében valószínűnek tartja a döntést.A Rover mellett Szlovákia három másik autógyárral is tárgyalásokat folytat termelőüzem beruházásról. A három autógyár a Mazda, a Honda és egy meg nem nevezett amerikai cég. Megítélése szerint a kilencvenes évek eleje óta az országban lévő Volkswagen Slovakia és a Peugeot-Citroen építés alatt álló gyára, valamint a Hyundai mellett még egy vagy két autógyár működhet eredményesen Szlovákiában.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Már csak a magyarok 5 százaléka nem használt soha bankkártyát

Kiválasztották a Hableány-emlékmű építőjét

Kiválasztották a Hableány-emlékmű építőjét

Így lesznek szuperhősök a futárok

Így lesznek szuperhősök a futárok