Tetszett a cikk?

A felszámolási eljárás "legkorábbi időpontban" történő megindításáról szóló végzés meghozatalát kérte a Parmalat Hungária Rt. a Fejér Megyei Bíróságtól.

"A kialakult helyzetben nincs más lehetőségünk, mint a felszámolás" - jelentette ki Cristiano Villani, a Parmalat Hungária Rt. elnök-vezérigazgatója a cég dolgozóinak csütörtöki keltezéssel írt levelében. Az elnök-vezérigazgató azt is közölte a dolgozókkal: nem fellebbeztek a benyújtott felszámolási kérelmek ellen. Kérték a bíróságot, mielőbb hozza meg a felszámolás elindításáról szóló végzést, hogy "a felszámoló mihamarabb, - már a jövő héttől - megkezdhesse a munkáját". A cég vezetője szerint sikerült fenntartani a társaság működését, és így biztosítani a munkabérek kifizetését.A Parmalat Hungária Rt. ellen eddig hét hitelező kért a bíróságtól felszámolási eljárást. A kérelmet elsőként, január végén a cég olasz érdekeltségű szállítója, a Catone Kft. nyújtotta be. A tartozás elismeréséről március 16-án éjfélig kellett volna nyilatkoznia a Parmalatnak, azt a megadott határidőig nem tette meg, hanem beadványban kérte a felszámolási eljárás megindítását. Az MTI úgy tudja: a Parmalat magyarországi vállalata több mint 5,5 milliárd forint lejárt követeléssel tartozik a hitelezőinek.A tejtermelők a gyár folyamatos működtetése érdekében március elején írásban ajánlatot tettek a Parmalat többségi tulajdonosának arra vonatkozóan, hogy átmenetileg bérbe vennék az üzemet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

4948 új fertőzöttet találtak, meghalt 107 beteg

Végső búcsút vettek Sir Captain Tom Moore-tól

Végső búcsút vettek Sir Captain Tom Moore-tól

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók