Tetszett a cikk?

Kétórás munkabeszüntetést tart hétfőn a Malév-gépeket kiszolgáló földi személyzet, ezért egyes járatok nem vagy csak késve szállnak fel. A munkabeszüntetésre 11.45 és 13.45 között kerül sor.

A szakszervezet azt sérelmezi, hogy a munkakörülményekkel kapcsolatos érdekegyeztető eljárás több fordulójában nem vett részt a Malév Rt. delegációjának vezetése. Csorba Attila, a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének (LDFSZ) vezetője az MTI-vel közölte, hogy a Ferihegyen működő három reprezentatív szakszervezet szombaton létrehozta a Légiközlekedési Érdekképviseletek Szövetsége nevű tömörülést, amelynek létszáma 1.500 fő. A hétfői munkabeszüntetés mintegy 800 embert érint a Malévon belül.A Malév mindent megtesz annak érdekében, hogy az utasok minél kevesebbet érzékeljenek a munkabeszüntetéséből - közölte a társaság elnöke. A Malév Rt. vezetése a hat szakszervezettel a kollektív szerződésnek megfelelően folytatja hetek óta a bértárgyalásokat, az LDFSZ pedig ezen a bértárgyaláson kívül terjesztette elő követelését - mondta Sándor László, a Malév Rt. elnök-vezérigazgatója. Elmondta, hogy hétfőn folytatják a szakszervezetekkel a bértárgyalásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Ha Samsungja van, frissítse a telefonja szoftverét, új funkciókat kaphat

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Rendkívüli szünetnek örülhettek a diákok, akik a kormányzati tájékoztatóba botlottak

Kiégett egy ház Újpesten, egy ember meghalt

Kiégett egy ház Újpesten, egy ember meghalt