Tetszett a cikk?

A névváltoztatáson kívül a Matáv igazgatósága arról is döntött, hogy a 2003-as eredmény után 70 forint osztalék kifizetését javasolja a 100 forint névértékű törzsrészvényekre.

Az igazgatóság bejelentette, hogy május 1-jétől a Westel neve T-Mobile Távközlési Rt-re változik. A Matáv Csoport 2003-ban 607 milliárd forint árbevételt ért el, ami 2,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi, 2002. évi 590 milliárd forintot. A csoport nettó eredménye 2003-ban 57,4 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 68,1 milliárd forinttal.A Westel névcseréjének pénzügyi hatásai lesznek: a nemzetközi számviteli elvek (IFRS) szerint elkészített eredmény-kimutatásban a Westel márkanév teljes nettó könyv szerinti értékét leírják 2004-ben. A csoport ennek döntő részét az első negyedévben számolja el, amelynek az eredményhatása 3,7 milliárd forint lesz ebben az időszakban. A Matáv ennek eredményeképpen módosítja a 2004. évi értékcsökkenésre és amortizációra vonatkozó eredmény kimutatását, amely így előreláthatólag 3,7 milliárd forinttal több lesz, s eléri a 136-139 milliárd forintot. Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy azért fizet ilyen magas osztalékot a társaság, mert az elmúlt 12 hónapban nem merült fel komoly akvizíciós lehetőség, és ezért nincs olyan ok, ami miatt a pénzt vissza kellene tartani. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Vasárnap is oltják azokat, akik sms-t kaptak

Fucsovics elődöntős Rotterdamban

Fucsovics elődöntős Rotterdamban