Tetszett a cikk?

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke azzal vádolja építési és régiófejlesztési minisztert, hogy felesége és munkatársa negyed áron jutott állami építésű lakáshoz.

Slota csütörtöki sajtótájékoztatóján Gyurovszky László építési és régiófejlesztési minisztert, a Magyar Koalíció Pártjának alelnökét támadta – tudósít a pozsonyi Új Szó. Slota szerint a tárca Gyurovszky feleségének, Száz Krisztinának és minisztériuma egyik vezető hivatalnokának, Jávorka Mónikának az építési ár negyedéért adott el állami tulajdonban levő lakásokat. A nemzeti vezető szerint Gyurovszky a minisztérium által alapított, Stavoservis vállalat által épített, 1,169 millió koronás lakásokhoz 316 776 koronáért juttatta hozzá a kedvezményezetteket. Slota szerint az állami cég abból a pénzből építette a lakásokat, amelyet a Pozsonyt elkerülő körgyűrű telkeinek felvásárlására kellett volna fordítani.A minisztérium szóvivője, Varagya Szilvia határozottan cáfolta a vádakat. Mint elmondta, Száz Kriszina és Jávorka Mónika valóban vásárolt lakást a Stavoservistől, ám Száz akkor még nem volt Gyurovszky felesége, a minisztériumot pedig Harna István vezette.Az Új Szó úgy tudja, hogy 2003 végén a Stavoservis gazdálkodását a Gyurovszky vezette minisztérium és számvevőszék is vizsgálta. A vizsgálat után leváltották a cég felszámolóját, aki ellen feljelentést is tettek. A számvevőszék szerint a cég törvényt sértett, amikor folytatta a megkezdett építkezéseket, noha felszámolás alatt állt. A lakásokat be is fejezte, majd magánszemélyeknek áron alul értékesítette. Ráadásul mindezt a minisztérium tudta nélkül tette. A számvevőszék szerint így 14 millió korona kárt okozott az államnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három autó karambolozott a Haller utcánál egy villamossal

Három autó karambolozott a Haller utcánál egy villamossal

David Guetta a Széchenyi Gyógyfürdőben fog zenélni egy hét múlva

David Guetta a Széchenyi Gyógyfürdőben fog zenélni egy hét múlva

Egész Magyarországot magas kockázatúvá minősítette Németország

Egész Magyarországot magas kockázatúvá minősítette Németország