A magyar élelmiszeripari termékek oroszországi piacra jutását segítené a raktárbázis, amely idén létesülhet Moszkvában - közölte Gazda László, a logisztikai központ kialakítását szervező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés elnöke.

A raktárbázis helyét az orosz fél már ki is jelölte, ahonnan a 12 milliós Moszkvát, illetve 7 millió lakosú körzetét láthatnák el áruval a magyar exportőrök - mondta az önkormányzati vezető, aki az orosz fővárosban folytatott tárgyalásain állapodott meg a kereskedelmi centrum létesítéséről.Gazda kiemelte: a moszkvai magyar logisztikai centrum terveit nyárig elkészítik a nyíregyházi Regionális Fejlesztési Holding Részvénytársaság közreműködésével. Közben hazai befektetőket is keresnek, főként azok között a cégek között, amelyek érdekeltek az oroszországi élelmiszerexportban.A térségi önkormányzati elnök hozzáfűzte: a raktárbázis létrehozásába szeretnék az illetékes gazdasági minisztériumot is bevonni és erről hamarosan tárgyalásokat kezdeményeznek a tárcánál.Gazda szerint fontos, hogy az exportőrök összefogjanak az oroszországi megrendelések teljesítésére, hiszen jelentős nagyságú piacról és annak biztonságos ellátásáról van szó. Az önkormányzati vezető a mezőgazdasági termékértékesítő szövetkezetek együttműködését is szorgalmazza majd, hiszen az orosz fővárosba jelentős agrártermékek is kerülhetnek. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tolatóradar: 1,3 milliárddal egy McLaren a legdrágább eladó autó itthon

Tolatóradar: 1,3 milliárddal egy McLaren a legdrágább eladó autó itthon

A rendőrök feladták a védvonalat, a tüntetők bejutottak a Kossuth térre

A rendőrök feladták a védvonalat, a tüntetők bejutottak a Kossuth térre

Szakértők: nincs intézményes válság Franciaországban

Szakértők: nincs intézményes válság Franciaországban

41 éve egy magyar családé ez a gyönyörű Wartburg, ami most eladó

41 éve egy magyar családé ez a gyönyörű Wartburg, ami most eladó

Trump kabinetfőnöke is elmegy

Trump kabinetfőnöke is elmegy

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő

Meghalt a legismertebb orosz jogvédő