Tetszett a cikk?

A magyar élelmiszeripari termékek oroszországi piacra jutását segítené a raktárbázis, amely idén létesülhet Moszkvában - közölte Gazda László, a logisztikai központ kialakítását szervező Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés elnöke.

A raktárbázis helyét az orosz fél már ki is jelölte, ahonnan a 12 milliós Moszkvát, illetve 7 millió lakosú körzetét láthatnák el áruval a magyar exportőrök - mondta az önkormányzati vezető, aki az orosz fővárosban folytatott tárgyalásain állapodott meg a kereskedelmi centrum létesítéséről.Gazda kiemelte: a moszkvai magyar logisztikai centrum terveit nyárig elkészítik a nyíregyházi Regionális Fejlesztési Holding Részvénytársaság közreműködésével. Közben hazai befektetőket is keresnek, főként azok között a cégek között, amelyek érdekeltek az oroszországi élelmiszerexportban.A térségi önkormányzati elnök hozzáfűzte: a raktárbázis létrehozásába szeretnék az illetékes gazdasági minisztériumot is bevonni és erről hamarosan tárgyalásokat kezdeményeznek a tárcánál.Gazda szerint fontos, hogy az exportőrök összefogjanak az oroszországi megrendelések teljesítésére, hiszen jelentős nagyságú piacról és annak biztonságos ellátásáról van szó. Az önkormányzati vezető a mezőgazdasági termékértékesítő szövetkezetek együttműködését is szorgalmazza majd, hiszen az orosz fővárosba jelentős agrártermékek is kerülhetnek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!