szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jelenlegi évi 1,5 millióról 3 millió forintra emelné az alacsonyabb és a magasabb kulccsal adózó jövedelemsáv közötti határt az SZDSZ – közölte Kuncze Gábor, a szabaddemokraták pártelnöke. Javaslatuk változatlanul, 18 százalékon hagyná az alacsonyabb kulcsot, a magasabbat viszont 38-ról 34 százalékra csökkentené.

Kuncze Gábor hangsúlyozta, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszernek van realitása, ám bevezetése csak abban az esetben képzelhető el, ha az adózás rendszerét mentesítik a szociálpolitikai elemektől. Különben ugyanis nem változna az a jelenlegi állapot, hogy a nagyobb jövedelmű, többet adózó több kedvezményt vehet igénybe, mint a rászoruló alacsony jövedelműek - mondta.

Kuncze úgy vélte: további vizsgálat szükséges annak kidolgozásához, hogy az 1,5, illetve kétmillió forint éves jövedelemmel rendelkezők esetleg kaphassanak kedvezményeket.

A pártelnök szerint egyébként az adózók 90 százalékát érintené a 18 százalékos, egykulcsos adózási forma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Átfogó adóreformot tervez a kormány

Három-öt évre szóló adórendszert, adópolitikai chartát kíván kidolgozni a kormány a következő hónapokban - jelentette be Draskovics Tibor pénzügyminiszter és Kóka János, a gazdasági tárca vezetője pénteken. "Többen, szélesebb adóalappal, egyszerűbben, kevesebb adót fizessenek - ez az adórendszer átalakításának legfőbb célja" - mondta Draskovics Tibor pénzügyminiszter.

Európai Bizottság: Az uniós tagállamok közül eddig csak Magyarország jelentkezett be a kínai vakcinára

Európai Bizottság: Az uniós tagállamok közül eddig csak Magyarország jelentkezett be a kínai vakcinára

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

2,5 méteres őscápára bukkantak, ez lehetett a mai cápák és ráják őse

Tűz volt a Capitoliumnál, lezárták és evakutálták a nyugati szárnyat

Tűz volt a Capitoliumnál, lezárták és evakutálták a nyugati szárnyat