szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az olasz média értesülései szerint megegyezésre jutott a Fiat és a General Motors a Fiat saját részvényeire szóló eladási opciójának megváltásában. A GM készségét fejezte ki 1,5 milliárd dollár kifizetésére a Fiatnak, ha az eltekint opciójának lehívásától. Az értesülést sem a Fiat, sem a GM nem kommentálta.

A Fiat 2000-ben adta el részvényeinek 20 százalékát a General Motorsnak és szerzett egyúttal eladási opciót a fennmaradó 80 százalékra 2010 júliusi hatállyal.

A General Motors a szerződést érvénytelennek tekinti, mivel a Fiat idő közben eladta Fidis pénzügyi szolgáltató érdekeltségét és hárommilliárd eurós tőkeemelést hajtott végre.

A felek tavaly december 15-én megegyeztek, hogy egy hónap leforgása alatt pontot tesznek az ügy végére, majd a határidőt február 1-ig meghosszabbították. Amennyiben nem jutnak megállapodásra az ügy döntőbíróság elé kerülhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Öt év után újra bővül a német autópiac

Öt év óta első ízben bővült tavaly a német autópiac: az év végén megnőtt vásárlásnak, az új modelleknek és a dízel autók növekvő népszerűségének köszönhetően egy százalékkal több, 3,27 millió új autót helyeztek forgalomba.

hvg.hu Gazdaság

Megállt az áresés a használt autók piacán

További drasztikus zuhanásra számítanak a használt autók behozatalában a szakértők az idén. A tendencia több tízezer ember munkáját veszélyezteti, s befagyaszthatja a hazai használtgépjármű-árakat.

MTI Karrier

Újabb elbocsátás a Chrysler autógyárnál

Ötezer újabb munkahely megszüntetését tervezi 2007-ig az amerikai Chrysler autógyár. Erre szóvivőjének közlése szerint az amerikai autógyártók szakszervezetével kötött tavalyi megállapodása teremt lehetőséget.

hvg.hu Karrier

Leépítések a NABI autóbuszgyártónál

Mintegy 170 dolgozóját kívánja elbocsátani a következő hetekben-hónapokban a NABI. A leépítés a csődhelyzetben lévő buszgyártó kaposvári gyárát érinti.