szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az olasz Maserati autógyár elhagyja anyavállalatát, a Ferrari autógyárat és visszatér a Fiat, a Ferrari anyavállalatának ellenőrzése alá. A művelet célja egy új luxus autók gyártására szakosodott márka megalapítása.

A Ferrari egyben megszabadul a Maseratit terhelő adósságoktól is. Az Alfa Romeo és a Maserati "technológiai és kereskedelmi" együttműködés kialakítására készül a nagy nemzetközi piacok együttes meghódítása céljával. A Maserati emellett fenntartja a Ferrarival folytatott együttműködését, amely lehetővé tette számára a technológiai megújulást.

A Maserati kiszervezéséről a Ferrari irányítása alól a Fiat és a GM szerződésbontása után született meg a döntés. A General Motors 1,5 milliárd euróval váltotta meg a Fiat saját részvényei eladására szóló opcióját. A két konszern ezzel megszabadult egymástól és a Fiat előtt megnyílt az út együttműködések kialakítására és új stratégia kidolgozására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu IT-SZALON

Ferrari-rajongóknak kötelező!

Akárcsak egy Ferrari fedélzeti számítógépe: tűzpiros, és mindent tud. Exkluzív kivitelével és a mobiltechnológiák teljes tárházával hívja fel magára a figyelmet az Acer új Ferrari 3400-as noteszgépe.