szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Minden előzetes várakozásnál kedvezőbben alakult januárban az infláció: az árak mindössze 4,1 százalékkal nőttek az előző évihez képest – áll a KSH jelentésében.

A londoni elemzők 4,43 százalékot, míg a hazaiak 4,7 százalék körüli áremelkedést vártak. Az "alapdrágulás", a maginfláció 3,8 százalék volt.

Tavaly decemberben a fogyasztói árak 5,5 százalékkal voltak magasabbak, mint 2003 decemberében. Az infláció 2004 januárjában még 6,6 százalék volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Ecostat: júniusban 4,4 százalékos fogyasztói infláció

Júniusra 4,4 százalékos fogyasztói inflációt vár az Ecostat Gazdaságelemző és Informatikai Intézet. Pénteken közzétett prognózisa szerint a hatodik hónapban a termelői árak szintje pedig 3,9 százalékkal haladja majd meg az előző év azonos időszakának értékét.

MTI Gazdaság

A várakozásoknál jobb a decemberi infláció

A fogyasztói árak 2004-ben átlagosan 6,8 százalékkal emelkedtek, míg decemberben 5,5 százalékkal voltak magasabbak, mint 2003 decemberében, és nem változtak novemberhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Az elemzők januárra 4,5-4,6 százalékos áremelkedési ütemet várnak.

MTI Gazdaság

Bombameglepetést hozhat a januári inflációs adat

A piaci bombameglepetést okozó januári lengyel infláció után megkérdezett londoni feltörekvő piaci elemzők szerint lehetséges, hogy meglepetést okoz a januárról esedékes 12 havi magyarországi drágulási adat is.

Gyártási hiba árnyékolja be az AstraZeneca vakcinájának hatásosságát

Gyártási hiba árnyékolja be az AstraZeneca vakcinájának hatásosságát

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást

Betiltották Franciaországban a tájszóláson gúnyolódást