szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Budapest Bank Rt. (BB) az adósságrendező hitel után további innovatív termékek piacra dobását tervezi, növeli az értékesítési pontok számát és jóval többet költ majd marketingre - mondta Mark Arnold vezérigazgató kedden.

A vezérigazgató elmondta: a BB eddigi legjobb évét zárta. A bank 2004-ben 11,23 milliárd forint, az előző évinél 26 százalékkal magasabb mérleg szerinti nyereséget ért el a konszolidált, magyar (MSZSZ) szerinti kimutatások alapján. A mérlegfőösszeg 16 százalékkal bővült és 2004 végén 454,346 milliárd forintot ért el.

Az idei évre a BB jelentős - mintegy 5 milliárd forint kiadással járó - beruházást tervez, ezért tavalyi eredményéből nem fizet osztalékot - mondta a vezérigazgató.

A BB a fejlesztések miatt 2005-re a tavalyihoz hasonló nyereséget tervez. A pénzügyi intézményekre kirótt különadó mintegy 1 milliárd forinttal csökkenti a profitot. A mérlegfőösszeg a bank tervei szerint 14 százalékkal bővül és 2005 végén eléri majd az 510 milliárd forintot. A hitelek állománya 25, a kezelt vagyon 24 százalékkal emelkedik az idén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Kik és miért kerülhetnek fel a banki feketelistára?

A Bankközi Adós- és Hitelinformációs Rendszer (BAR) listáján mind a természetes személyek, mind a vállalkozások adatait nyilvántarthatják. Kérdés azonban, hogy kik és miért kerülhetnek fel erre a listára, meddig maradnak BAR-osok, és belenézhetnek-e a róluk nyilvántartott adatokba.

MTI Gazdaság

Történelmi profitrekordot ért el az OTP Bank

Minden idők legnagyobb nyereségét, a magyar számviteli szabályok szerint 125,97 milliárd forintos profitot ért el 2004-ben az OTP Bank – derül ki a pénzintézet reggel közzétett jelentéséből. Ez 51,7 százalékos növekedést jelent az előző évihez képest.

Infinit Tech

Az e-banking 2002 óta 47 százalékkal növekedett

Az elektronikus bankolásról készített tanulmányában a Pew Internet & American Life azt állítja, hogy az online pénzügyi szolgáltatás az elmúlt öt év legdinamikusabban fejlődő internetes tevékenysége. Legalább is így volt, az Egyesült Államokban.

Felcsúton megint kitaláltak valamit, amire milliárdokat hagyott jóvá az MLSZ

Felcsúton megint kitaláltak valamit, amire milliárdokat hagyott jóvá az MLSZ

Kiheverte a magyar ipar a válság első hullámát

Kiheverte a magyar ipar a válság első hullámát

Alaposan átértelmezték az oroszok a Mercedes-AMG GT-t

Alaposan átértelmezték az oroszok a Mercedes-AMG GT-t