szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hollywood legnagyobb filmstúdiója, a Warner Bros. Entertainment a DVD kalózkiadások terjedésének megfékezésére több tucat filmjét lényegesen olcsóbban fogja adni kínai kiskereskedőknek.

A társaság abban bízik: a 2,65 dolláros ár elég alacsony lesz ahhoz, hogy versenyezni tudjon az illegálisan előállított DVD filmekkel, amelyek tetemes veszteséget okoznak. A DVD-k kalóz változata 1-2 dollárba kerül Kínában.

A Warner Bros. lépése válasz az egész iparágat érintő problémára, amit a DVD-k illegális másolásának terjedése jelent. A hollywoodi filmstúdiók eddig 50 százalékos, vagy még ennél is nagyobb hasznot tehettek zsebre a DVD-k érékesítéséből, az illegális másolás - ami a DVD-knél egyszerűbb, mint a videóknál - azonban jelentősen megcsapolta bevételeiket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Virul az írható CD-k és DVD-k feketepiaca

Összeomlott Magyarországon a kereskedelemben jogszerűen terjesztett írható digitális adathordozók piaca – mondta a Világgazdaságnak Kalinovits Béla, az Eurodata Digital Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. A problémát szerinte az íratlan adathordozók árában jelentkező, Európában szinte egyedülállóan magasnak tekinthető többletköltségek, így a nagyobb áfa és szerzői jogdíj jelentik – mondta a CD-forgalmazással foglalkozó Eurodata ügyvezetője.

MTI Gazdaság

Véget ér a DVD-k diadalmenete

A korábbi években meredeken emelkedő DVD-bevételek növekedése tavaly lelassult: a 2003-as 30 százalékkal szemben csak 8,5 százalékos volt a 2004-es bővülés. A 24,1 milliárd dolláros USA-piac lassan telítődik, ráadásul egyre nagyobb a kalózkodás jelentette fenyegetés is – írja a Financial Times Deutschland.

Koronavírus: 3149 új fertőzött, 35 halott

Koronavírus: 3149 új fertőzött, 35 halott

Cihanouszkaját és három külügyminisztert is karanténba küldött egy fertőzött szlovén politikus

Cihanouszkaját és három külügyminisztert is karanténba küldött egy fertőzött szlovén politikus

Több mint tízezren vonultak fáklyákkal az Urániához az SZFE hallgatóinak hívására

Több mint tízezren vonultak fáklyákkal az Urániához az SZFE hallgatóinak hívására