szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Folytatódtak az érdemi tárgyalások a demonstráló gazdák és az agrártárca megbízottjai között az Agrárgazdasági Kutatóintézetben.

A szakértői megbeszélések három szakbizottságban zajlanak, melyek során a gazdák és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakértői az agrártermelés szabályozásával, a vidékfejlesztés kérdéseivel, a jogi kérdéskörökkel és egyéb más, a petícióban szereplő követelésekkel foglalkoznak.

A tárgyaló felek tartják magukat az előzetesen megkötött megállapodásukhoz és a tárgyalásokról érdemi információt a megbeszélések közben nem kívánnak nyilvánosságra hozni.

Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke elmondta, a tárgyalásokról azok végeztével tájékoztatják a sajtót. A megbeszélések várhatóan 18 órakor fejeződnek be és ezt követően áll a nyilvánosság elé Jakab, valamint Benedek Fülöp, az agrártárca közigazgatási államtitkára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Befejeződtek az első napi agrártárgyalások

A követelések áttekintése nem fejeződött be, erre várhatóan a pénteki tárgyalási fordulóban kerül sor, amely kilenc órakor kezdődik ugyanazon a helyszínen, mint ahol csütörtökön a megbeszélések folytak.

MTI Itthon

Batiz: a kormány többet ad az agráriumnak, mint az elődje

Összességében 328 milliárd forint jut 2005-ben agrár- és vidékfejlesztési célra, ami nagyságrendekkel több, mint az előző kormány idején bármikor megítélt összeg, és ez a tüntetők számára is egyértelmű kell, hogy legyen - mondta Batiz András kormányszóvivő.

MTI Itthon

Agrárdemonstráció: megkezdődtek a szakértői tárgyalások

Az agrártárca és a gazdák képviselői kora délután három szakértői bizottságban elkezdték a tárgyalásokat. A szaktárca delegációját, Németh Imre miniszter megbízásából Benedek Fülöp közigazgatási államtitkár, míg a gazdákét Jakab István, a Magosz elnöke vezeti.

7-es erősségű földrengés rázta meg az Égei-tengert, többen meghaltak

7-es erősségű földrengés rázta meg az Égei-tengert, többen meghaltak

Több mint 45 millió covidost tartanak nyilván a világban

Több mint 45 millió covidost tartanak nyilván a világban

Évi 9,5 milliárd forint lehet a Forma-1 fizetési határa

Évi 9,5 milliárd forint lehet a Forma-1 fizetési határa