Tetszett a cikk?

Óriási a kereslet az ezer forint alatti DVD-k iránt, a hiper- és szupermarketek dugig vannak kifutott, akciós árú filmekkel. A két legnagyobb forgalmazó viszont nem nézi jó szemmel a túlzott akciókat.

Minden eddiginél olcsóbban kínálják a filmes DVD-ket a hazai hiper- és szupermarketek - írja a Világgazdaság. A Tesco például mától 839 forintos dömpingáron értékesíti a kifutott mozifilmeket. Az egyik legnagyobb hazai forgalmazó, az InterCom ugyanakkor úgy véli, versenyhátrányba kerülnek a főleg kisebb, független piaci szereplők által támogatott akciós termékek miatt.

A Best Hollywood egyes akciós filmjei is 990 forintért kaphatók az Electro Worldben, a Metróban és a CBA-ban. Az idén egyébként a DVD-láz tetőzését várja a cég, amire mind az olcsó kategóriás, mind a díszdobozos kiadványaikkal készülnek. A PR-igazgató jelezte: az idei évben duplázni szeretnék forgalmukat. Tavaly egymillió darabot gyártottak.

A Tesco az InterCom és a Warner mellett a Selecttel, a Rockyval és a Sound Carddal működik együtt. Utóbbi három független forgalmazó termékei közül kerülnek ki a legkedvezőbb ajánlatok. A piac jóval több mint felét lefedő nagy forgalmazók viszont nem szállnak be az árversenybe. Sőt, az InterCom sérelmezi is a túlzott árleszállítást: azok ugyanis megtévesztik a fogyasztókat – véli Gyarmati Rita, az InterCom Rt. video- és DVD-forgalmazási igazgatója. A piac egyre inkább kezd megbillenni: a kifutott, B és C kategóriás filmek forgalma szárnyal – a színvonalas új filmek kárára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kult

Diafilmek DVD-n

Bíró Ferenc diafilmgyűjteményének legmesésebb darabjait vetíti zsongító szinkronhangokkal szeptember 07-én este...

MTI Gazdaság

Véget ér a DVD-k diadalmenete

A korábbi években meredeken emelkedő DVD-bevételek növekedése tavaly lelassult: a 2003-as 30 százalékkal szemben csak 8,5 százalékos volt a 2004-es bővülés. A 24,1 milliárd dolláros USA-piac lassan telítődik, ráadásul egyre nagyobb a kalózkodás jelentette fenyegetés is – írja a Financial Times Deutschland.

hvg.hu IT-SZALON

Karcmentes DVD

A tesztelőknek még csavarhúzóval sem sikerült olvashatatlanná karcolniuk a TDK mindent kibíró polimerével bevont DVD-t

Gazdaság

Virul az írható CD-k és DVD-k feketepiaca

Összeomlott Magyarországon a kereskedelemben jogszerűen terjesztett írható digitális adathordozók piaca – mondta a Világgazdaságnak Kalinovits Béla, az Eurodata Digital Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója. A problémát szerinte az íratlan adathordozók árában jelentkező, Európában szinte egyedülállóan magasnak tekinthető többletköltségek, így a nagyobb áfa és szerzői jogdíj jelentik – mondta a CD-forgalmazással foglalkozó Eurodata ügyvezetője.

VOSZ: A kata szigorítása erősíti a válságot

VOSZ: A kata szigorítása erősíti a válságot

Egy budapesti kis lakás árából vidéken háromszor akkora otthon jön ki

Egy budapesti kis lakás árából vidéken háromszor akkora otthon jön ki

100 éven át tart a most induló magkutatás, melyhez -196 Celsius-fokra is szükség lesz

100 éven át tart a most induló magkutatás, melyhez -196 Celsius-fokra is szükség lesz