Tetszett a cikk?

Lehet, hogy ezúttal szerencsét hoz a Malév Rt.-nek a hetes szám: a Napi Gazdaság információi szerint eddig ennyien vásárolták meg a légitársaság privatizációs pályázatával kapcsolatos tenderdokumentációt.

Az szinte már biztosra vehető, hogy a korábbi egyetlen ajánlattevő, az Aviation Solution konzorcium ugyanezen a néven, de összetételét némileg megváltoztatva újra ringbe száll a Malév részvényeiért.

A lap úgy tudja, az egykor potenciális vevőnek vélt, Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvest nem kíván indulni, bár a társaság most is megvásárolta a tenderdokumentációt. Egyes információk szerint komolyan érdeklődnek a Malév papírjai iránt a pilóták, akiknek Sky Alliance nevű cége venne részt a pályázaton. A sajtóban azt is tudni vélik, hogy krasznojarszki, továbbá kirgiz és olasz cégek érdeklődését is felkeltette a magyar légitársaság.

Megfigyelők szerint ugyanakkor könnyen elképzelhető, hogy a Malév Rt. továbbra is pártában marad. Némely befektetőket az az összesen 17 milliárd forint tarthat vissza a Malévtől, amellyel a cég beszállítóinak tartozik.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Komolytalan ajánlat a Malévre, új tender jöhet

A magyar befektetői háttérrel rendelkező ASI (Aviation Solutions International) nevű cég csak 150 millió forintot adna a nemzeti légitársaságért, ráadásul a 36 milliárdos hitelállományt sem venné át.

Gazdaság

Pilótái is megvásárolnák a Malévot

A Malév-pilóták kezében lévő Sky Alliance Rt. beszállna a nemzeti légitársaság privatizációjába. A pénzügyi garanciákat most véglegesítik a tárgyalásaikon. A pénteken megválasztandó új Malév-vezetésnek rövid időn belül stabilizálnia kell a gazdálkodást.

hvg.hu Itthon

Kétszázmilliós végkielégítés jár a Malév-vezérnek

Nettó kétszázmillió forintos végkielégítéssel távozik posztjáról Sándor László, a Malév elnök-vezérigazgatója - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a légitársaság első embere Hónig Péter lesz, aki elnök-vezérigazgatóként a Dunaferr Rt. privatizációját vezényelte le.

Nagy-Britannia visszaad 5000 lopott műkincset Iraknak

Nagy-Britannia visszaad 5000 lopott műkincset Iraknak

Három európai ország szállt be Trump abortuszellenes kampányába, Magyarország mellett a lengyelek és Lukasenka

Három európai ország szállt be Trump abortuszellenes kampányába, Magyarország mellett a lengyelek és Lukasenka

Nem tud lemondani a kormány arról, hogy a gazdagabbakat támogassa

Nem tud lemondani a kormány arról, hogy a gazdagabbakat támogassa