szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest tavaly november és 2005. január között 31 700-zal nőtt a munkanélküliek száma. A munkanélküliségi ráta 6,6 százalékra emelkedett, ami 0,8 százalékponttal magasabb, mint az egy évvel korábbi időszakban.

A foglalkoztatottak száma 3,89 millió, a munkanélküliek száma pedig 275,1 ezer fő volt a vizsgált három hónapban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző három havi időszakban, a múlt év október-decembere között, a munkanélküliségi ráta 6,3 százalékos volt; egy évvel korábban, 2003. novembere és 2004. januárja között pedig 5,8 százalék.

A fiatalok munkanélküliségi rátája változatlanul magas (18 százalék). A munkanélküliség átlagos időtartama pedig 16,4 hónapra tehető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Tovább emelkedett a munkanélküliségi ráta

Tovább nőtt a munkanélküliségi ráta a 2004. október-decemberi időszakban: az állástalanok aránya 6,3 százalékra emelkedett – áll a KSH frissen közzétett jelentésében.

MTI Itthon

Leginkább a munkanélküliségtől félnek a magyarok

A munkanélküliséget (47 százalék) és a gazdasági helyzetet (33 százalék) tartjuk az ország legfontosabb problémájának az EU hivatalos felmérése szerint. Optimistábbak vagyunk uniós jövőnket illetően és Horvátország a legrokonszenvesebb a csatlakozásra várók közül.

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Európa-szerte mindenhol romlik a járványhelyzet, de hogy állnak a svédek?

Tovább mélyül a török–francia vita – Erdogan most már perel

Tovább mélyül a török–francia vita – Erdogan most már perel

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől

Operatív törzs: Éttermekben és szórakozóhelyeken is maszkot kell viselni hétfőtől