szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hétfő délután 2 órára a BUX több mint 700 pontot zuhant, és 18 100 pont alatt állt meg. Az éles korrekciót azonban gyors emelkedés követte, és egy órán belül már több mint 300 pontot dolgozott le zuhanásából az index.

A BÉT részvényindexe zárásra már 18 382 pontot ért el, amely az egész napot tekintve 44,72 pontos emelkedést és ezzel újabb történelmi csúcsot jelent. A pénteki záró értékéhez képest ez 0,24 százalékos erősödés.

Az előző hetek és a ma délelőtti száguldást követően a legnagyobbakat is utolérte a korrekció a parketten - írta a portfolio. A napon belüli hatalmas esést azonban nem kedvezőtlen hírek okozták, ugyanis a piacot befolyásoló információ sem a országot érintően, sem globálisan nem látott napvilágot.

A portfolio.hu által rendszeresen megkérdezett üzletkötők lényegében a gyorsjelentési szezon óta szinte minden alkalommal utaltak a korrekció lehetőségére. Minél gyorsabban emelkedett egyre magasabbra a BUX, annál jelentősebb és hirtelenebb csökkenés érkezésére lehetett számítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

18 ezer pont felett a BUX

Pár perccel dél, és két héttel a 17 000 pontos határ átlépése után a BÉT részvényindexe, a BUX már a 18 000 pontos limitet is felülmúlta: 18 025 ponton állt.

MTI Gazdaság

Történelmi csúcson a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 782,55 pontos emelkedéssel, újabb történelmi csúcson, 18.337,88 ponton zárt pénteken.

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Új elővárosi vasút indul Budapest és Piliscsaba között

Dragomán György: Az anyai szeretet olyan fizikai erő, mint a gravitáció, csak még annál is erősebb

Dragomán György: Az anyai szeretet olyan fizikai erő, mint a gravitáció, csak még annál is erősebb

Lehetetlenből valóság: elkészült a visszahúzható fénykard – videó

Lehetetlenből valóság: elkészült a visszahúzható fénykard – videó