Tetszett a cikk?

Nehéz esztendő elé néznek az elektromos háztartási gépeket gyártó vállalatok, amire termelésük jelentős részének Közép-Európába telepítésével válaszolhatnak a társaságok - olvasható a Le Monde részletekkel nem szolgáló cikkében, amely Magyarországot az egyik potenciális célpontnak tartja.

A cikkíró szerint a delokalizációs szándékot elsősorban az magyarázza, hogy ezen termékek alapanyagainak ára megduplázódott 2004-ben, így a gyártók az alacsonyabb munkaerőköltségen próbálnak majd meg spórolni - számol be a Napi Gazdaság.

Franciaországban évi 12,8 millió elektromos háztartási cikket adnak el, és a Le Monde elemzése szerint ennek nagy részét hamarosan Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban és Romániában gyártják majd. A világelső Electrolux két hete azt jelentette be, hogy a "gazdag" országokban levő 27 üzeméből 15-öt áttelepít majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Rekordösszegű magyar tőkebefektetések külföldön

A magyar cégek egy része már túljutott a rendszerváltás utáni tőkehiányon, s maga is befektetésekbe fogott. Ennek elsősorban az az oka, hogy a versenyképesebb piaci megjelenés érdekében a hazainál olcsóbb munkaerőt keres elsősorban Kelet-Európában és Ázsiában.

Gazdaság

Növekedtek a tőkebefektetések Kelet-Európában

Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban és Oroszországban 283 projekt valósult meg az első hat hónapban, szemben a múlt év azonos időszakának 156 projektjével. Az Egyesült Államok változatlanul a legnagyobb befektető Európában.

Máris érkezik a OnePlus olcsón erős androidos telefonjának kihívója

Máris érkezik a OnePlus olcsón erős androidos telefonjának kihívója

Három program, ami segít kikapcsolódni a karantén után

Három program, ami segít kikapcsolódni a karantén után

Ingyen igazol Alexis Sánchez az Interbe

Ingyen igazol Alexis Sánchez az Interbe