szerző:
Zalai Hírlap
Tetszett a cikk?

Az elmúlt napokban aggasztó hír terjedt a zalai városban: a benfentesek szerint a GE Hungary Rt. kanizsai fényforrásgyára nagymértékű, 600 főt érintő leépítést tervez.

A pletykára a gyár igazgatója reagált a Zalai Hírlapnak. A mintegy 4000 főt foglalkoztató gyár vezetője, Herman Miklós cáfolta a leépítésről szóló híreket, ugyanakkor nem tagadta, hogy a versenyképesség további növelése érdekében az eddigieknél is nagyobb figyelmet fordítanak a költségek csökkentésére.

Az elmúlt esztendő nagyon jól sikerült, hiszen a gyáregység több mint egy milliárd lámpát állított elő. Az előzetes felmérések szerint az idei év is hasonlóan sikeres lehet. Jelentős üzleti partnerre is szert tettek, a Tesco személyében, amely áruházlánc Európa egyik legnagyobb fényforrás-értékesítője. 

Ugyanakkor az is tény, hogy a jelenlegi gyár kapacitását már nem lehet tovább növelni.

Az igazgató elmondta: időről-időre felröppennek olyan hírek, melyek a gyár áttelepüléséről vagy nagyszámú leépítésekről szólnak. A költséghatékonyság szempontjából – az elmúlt évekhez hasonlóan – 6-7 százalékos javulást várnak, melyet az olcsóbb anyagok felhasználásával és a selejtes termékek csökkentésével próbálnak elérni.

Az idei évben a gyári, saját létszámban nem lesz nagy változás, 50-100 fő közötti csökkenés várható. Legtöbbjük nyugdíjba vonul vagy kilép a cégtől. Ezzel szemben a bérelt munkaerő létszámát a termelés igényeihez igazítjuk, ez a holtszezonban kevesebb, míg a főszezonban több ember foglalkoztatását jelenti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hajnali négyre hirdetett misét egy pap Szlovákiában

Hajnali négyre hirdetett misét egy pap Szlovákiában

Radar 360: Kövér szülésre buzdít, az orvosok katasztrófától tartanak

Radar 360: Kövér szülésre buzdít, az orvosok katasztrófától tartanak

Negyvenhárom koronavírusos beteg halt meg kedden

Negyvenhárom koronavírusos beteg halt meg kedden