Tetszett a cikk?

A Mol Rt. 500 millió eurós hitel felvételét tervezi egy több bankból álló nemzetközi hitelezői csoporttól. A leendő ügylet iránt érdeklődő pénzintézetek várhatóan még ezen a héten megküldik ajánlataikat az olajcégnek.

A Mol ötéves futamidőre venné fel a kölcsönt, a hitelezésben pedig az a kilenc kereskedelmi bank is részt vehet, amely 2003 októberében finanszírozta a Mol 400 millió eurós áthidaló hitelét - írja az Euroweek. A kilenc bankhoz a lap szerint a brit HSBC is csatlakozhat.

Piaci források szerint a leendő Mol-ügylet befolyásolhatja a lengyel TPSA telekommunikációs óriás folyamatban lévő hitelfelvételének árazását is, mivel a Mol és a TPSA a nemzetközi piacokon hasonló hitelezői elbírálás alá esik. A lengyel cég az év elején kezdte el szervezni hitelügyletét, amelynek leendő árazása az egy hónappal ezelőtti, Euribor feletti 35 bázispontról mára 30 bázispont alá esett - teszi hozzá az Euroweek.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Média

Az MTV megkezdte a négymilliárdos hitel lehívását

Lehívta az intézmény rendelkezésére álló négymilliárdos bankhitel első részletét az MTV Rt. Közben a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége jóváhagyta, hogy az MTV a jelenleginél előnyösebb megállapodást kössön műsorainak továbbításáról az Antenna Hungária (AH) Rt.-vel.

Milyen erős processzor kerül az LG 2021-es telefonjaiba?

Milyen erős processzor kerül az LG 2021-es telefonjaiba?

Ötmilliót kap, aki elmondja, ki a Hummerjével és vizslájával eltűnt vállalkozó gyilkosa

Ötmilliót kap, aki elmondja, ki a Hummerjével és vizslájával eltűnt vállalkozó gyilkosa

Legyen óvatos: újfajta csalás terjed, magyar internetezőket próbálnak rászedni

Legyen óvatos: újfajta csalás terjed, magyar internetezőket próbálnak rászedni