Tetszett a cikk?

Tömeges a felháborodás Fejér megyében, mert több megyei napi lapban is nyilvánosságra hozták azon Széchenyi-kártyával rendelkező vállalkozók adatait, akik nem fizettek.

Egyikük, akit közel ötmillió forint tartozása miatt a Fejér megyei Hírlapban féloldalas hirdetésben állítottak „pellengérre”, pert fontolgat, mondván, még egyezkedik a bankkal - írja a Világgazdaság. Vannak, akik az ügyben a helyi kamarához fordultak.

A KaVosz Rt. az üzletszabályzatának megfelelően járt el – mondta a lapnak Krisán László, a KaVosz Rt. vezérigazgatója, aki szerint a nem fizető vállalkozások nem veszélyeztethetik az állami támogatással működő Széchenyi-kártya rendszerét. Emlékeztetett arra is, hogy a Széchenyi-kártya bizalmi vállalkozói kártya.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal, a Hitelgarancia Rt.-vel, valamint a konstrukcióban részt vevő bankokkal közösen kidolgozott üzletszabályzat kimondja, hogy a nem fizetők nevét (cégnév), tevékenységét, a tartozás összegét a helyi vagy országos napilapokban jogosult nyilvánosságra hozni. A nem fizetők adatai és tartózásai a KaVosz honlapján olvashatók.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A békési falut letarolta a szerda esti vihar

A békési falut letarolta a szerda esti vihar

333 lóerővel érkezhet az új VW Golf R

333 lóerővel érkezhet az új VW Golf R

A TikTok európai üzletágát is megvenné a Microsoft

A TikTok európai üzletágát is megvenné a Microsoft