Tetszett a cikk?

Csütörtökön megnyitja első magyarországi üzletét az Andrássy úton az olasz férfi ruházati cikkeket értékesítő Ermenegildo Zegna.

A 310 négyzetméteres üzletet az – egyébként gyártással és értékesítéssel egyaránt foglalkozó – Ermenegildo Zegna csoporttal kötött franchise-megállapodás értelmében a magyar E.Z. Fashion Kft. fogja működtetni - írja a BBJ.

Janikovszky János cégtulajdonos szerint üzleti céljuk, hogy az exkluzív divatmárkák – pontosabban az exkluzív férfidivat – hazai elterjesztésében aktívan közreműködjenek. „Béccsel, Prágával és Varsóval ellentétben Budapesten nincs igazi elegáns bevásárlónegyed, olyan, ahol egymást érnék a minőségi divatcikkeket kínáló üzletek” – mondta a lapnak a cégtulajdonos.

Janikovszky szerint az üzlet megnyitásába több mint 100 millió forintot fektetett, a franchise-szerződés szigorú előírásainak megfelelő berendezést és az induló árukészletet is beleértve.

Az Ermenegildo Zegna csoport évente 2 millió méter anyagból 350 ezer felöltőt, egymillió sportruházati cikket és 1,5 millió kiegészítőt gyárt, az egész világon több mint 5 ezer alkalmazottat foglalkoztat, bruttó árbevétele pedig 2003-ban meghaladta a 601 millió eurót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Újabb klasszikus termékmárka tűnik el

Kilencven éves működés után az idei év végén bezárják a Schott Jenaer Glas csoport háztartási üvegtermékeket gyártó részlegét, s ezzel befejeződik a jénai termékek gyártása.

MTI Média

Közös kampányban népszerűsítik a márkahűséget

A márkatudatosság és a márkahűség erősítése érdekében az idén hatodik alkalommal indított kampányt a Magyar Márkaszövetség; a mintegy 300 millió forintos költségvetésű kampány tíz jól ismert, márkás terméket sorakoztat fel 2400 óriásplakáton és sajtóhirdetésekben.

Gazdaság

A világ legjobb márkanevei

Nem ártott a legismertebb vállalati márkáknak az Enron, a WorldCom és a Parmalat botránya – derül ki a Financial Times (FT) és a PricewaterhouseCoopers (PwC) által a legmegbecsültebb nemzetközi vállalatokról készített rangsorból. Itthon az élelmiszereket és porcelánt gyártó cégek presztízse a legnagyobb.

Világ

EU: súlyos szankciók a márkahamisítók ellen

Ma volt a végszavazása az EU szellemi tulajdonvédelemre vonatkozó új szabályainak. A csomagot eredetileg kifejezetten a profi CD és DVD hamisítók, valamint más kereskedelmi termékek és márkák hamisítói ellen szánták, de kiterjesztették mindenfajta szellemi tulajdon szigorú védelmére.

Gazdaság

A márkahűség kötelező az Opelnél

Az Opel vezetői felszólították alkalmazottaikat, hogy akinek nem a gyár által készített autója van, az a prémiummal megfejelt decemberi fizetéséből cserélje le kocsiját egy új Opelre.

Gazdaság

Újabb magyar márka tűnik el

Hamarosan eltűnik a Skála áruházak neve a magyar piacról: a divatház üzleteinek többségét állítólag kínai befektetõk veszik át. A Corvint kínai kereskedő működteti tovább, míg a budai Skálát előbb-utóbb lebontják.

Hárs Géza Gazdaság

Márkabűvölet vs. márkagyűlölet?

"A gépek elkopnak. Az autók rozsdásodnak. Az emberek meghalnak. A márkák azonban továbbélnek." Ezt a gondolatot egy élelmiszeripari cég igazgatójának szájából idézi a magyarul most megjelent No Logo című könyv. Tele van provokatív kijelentésekkel, mégsem ettől ingerel vitára.

Visszavonták a bolíviai elnök elleni elfogatóparancsot

Visszavonták a bolíviai elnök elleni elfogatóparancsot

Nem kezdett el befagyni a sarkvidék, ez extrém telet hozhat Magyarországon is

Nem kezdett el befagyni a sarkvidék, ez extrém telet hozhat Magyarországon is

Hiába a tűzszünet, szakadatlanul szólnak a fegyverek Hegyi-Karabahban

Hiába a tűzszünet, szakadatlanul szólnak a fegyverek Hegyi-Karabahban