szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nemzetgazdasági beruházások volumene 2004-ben 7,8 százalékkal nőtt az előző évhez képest, tavaly a negyedik negyedévben pedig 0,3 százalékkal bővült a 2003 azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes számok alapján kedden.

A KSH szerint a beruházások 2004. évi teljesítményértékének növekedéséhez elsősorban a több mint egynegyed súlyt képviselő ingatlanügyletek, gazdasági szolgáltatás nemzetgazdasági ág 13,1 százalékos növekedése, - amely a lakásberuházásokat is tartalmazza -, és a csaknem egynegyedet jelentő feldolgozóipar 15,3 százalékos bővülése járult hozzá.

Az EU-csatlakozás következtében a támogatási rendszer megváltozott, a támogatható beruházások köre leszűkült, értéke jelentősen csökkent. A KSH számottevő, 8,4 százalékos csökkenést mért az oktatás, 7,2 százalékost az egészségügyi, szociális ellátás nemzetgazdasági ágak beruházásaiban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

54 millió eurós beruházás Magyarországon

A finn elektronikai gyártási szolgáltatásokat (EMS) nyújtó Elcoteq 2008-ig 54 millió euró értékű gyártóberendezés beruházást hajt végre pécsi gyárában, ezzel további csaknem 700 munkahelyet hoz létre - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

Lecsapott a Microsoft a Zenimaxra, 2300 milliárd forintért övék lesz a Doom és a Fallout is

Lecsapott a Microsoft a Zenimaxra, 2300 milliárd forintért övék lesz a Doom és a Fallout is

Elfogták az embert, aki mérget küldhetett Trumpnak

Elfogták az embert, aki mérget küldhetett Trumpnak

Az Alibaba bemutatta az új PC-t, azt mondják, mindenki ilyet akar majd

Az Alibaba bemutatta az új PC-t, azt mondják, mindenki ilyet akar majd