szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az osztrák bank az év végéig újabb 20 fiókot nyit.

Az Erste százhetvenre növeli magyarországi bankfiókjainak számát, s ezzel a második legnagyobb hálózata lesz az OTP mögött. A bécsi Wirtschaftsblatt információja szerint a bővítés Nyugat-Magyarországra összpontosul; a bank képviselete az ottani 42 fiókkal nem elég erős.

Az újabb filiálék megnyitásán túl az Erste a Magyar Postán keresztül is terjeszkedik; egy most aláírt keretmegállapodás szerint az osztrák bank folyószámla-, hitelkártya-, befektetési alap- és hitelszolgáltatásait a jövőben a postafiókokban is kínálhatja. Jelenleg 26 postán lehet az Erste kínálatából válogatni, az év közepéig 200, majd az év végéig összesen 400 postahivatalra terjed majd ki az Erste termékkínálata - a 2000 postafiókból azokra, amelyekben online rendszer működik.

Tavaly zárult le az Erste fúziója a Postabankkal, a bank most egymillió magyarországi magánügyféllel rendelkezik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Az Erste Bank megvette a Slovenská Sporitelnát

Az osztrák Erste Bank 122,285 millió euróért megvásárolta a Slovenská Sporitelna takarékpénztár 19,99 százalékát a londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Banktól (EBRD), és ezzel övé a szlovák pénzintézet száz százaléka.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Az Erste nyomába ered az OTP külföldön

Az OTP Bank Rt. lakossági betéti bankkártya-birtokos ügyfelei az év elejétől egységes díjért vehetnek fel készpénzt külföldön a hitelintézet leányvállalatai által üzemeltetett bankjegy-automatákból.

Gazdaság

Újabb bankokat vesz Közép-Európában az Erste Bank

Az osztrák Erste Bank növekedési stratégiájának súlypontját Közép-Európára helyezi, a térségben ugyanis folyamatosan javul az életszínvonal - mondta Andreas Treichl. Akvizíciós terjeszkedést elsősorban Romániában terveznek, de magyarországi és horvátországi cégfelvásárlás is elképzelhető.

Márki-Zay listát vezet, az ügyeskedéssel pedig nincs baj szerinte

Márki-Zay listát vezet, az ügyeskedéssel pedig nincs baj szerinte

Szijjártó szerint nem az ő döntése alapján adnak el lélegeztetőgépeket

Szijjártó szerint nem az ő döntése alapján adnak el lélegeztetőgépeket

Állatvédők 196 dél-koreai kutyát mentettek meg attól, hogy megegyék őket

Állatvédők 196 dél-koreai kutyát mentettek meg attól, hogy megegyék őket