szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A bruttó hazai termék (GDP) 2004-ben 4 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban, tavaly az utolsó negyedévben a gazdasági növekedés 3,7 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az előzetes adatok alapján.

A magyarországi kutatóintézetek 4 százalék körüli gazdasági növekedést várnak 2004-re. A szezonálisan kiigazított adatok szerint 2004 negyedik negyedévében az előző negyedévhez viszonyítva 1 százalékkal nőtt a GDP.

A szolgáltató ágazatok bruttó hozzáadott értéke 2004 negyedik negyedévében mindössze 2,2 százalékkal, az árutermelő ágazatoké viszont 9,2 százalékkal volt nagyobb, mint 2003 negyedik negyedévében. Ez utóbbihoz nagymértékben hozzájárult a mezőgazdaság kiemelkedő teljesítménye a KSH jelentése szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősen nyitott a forint

A forint kedden az előző napi magas szintjén nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 241,75/85 forinton jegyezték.

MTI Gazdaság

Csaknem 8 százalékkal nőttek a beruházások 2004-ben

A nemzetgazdasági beruházások volumene 2004-ben 7,8 százalékkal nőtt az előző évhez képest, tavaly a negyedik negyedévben pedig 0,3 százalékkal bővült a 2003 azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az előzetes számok alapján kedden.

Beárazták a Toyota percek alatt feltölthető villanymotoros autóját

Beárazták a Toyota percek alatt feltölthető villanymotoros autóját

Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal

Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal

65 koronavírusos beteg hunyt el, 3286 új fertőzöttet regisztráltak

65 koronavírusos beteg hunyt el, 3286 új fertőzöttet regisztráltak