szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egymilliárd eurós bukaresti beruházást jelentett be a TriGránit ingatlanfejlesztési Rt., amely a román fővárosban egész városrészt kíván beépíteni.

A bukaresti városközpontot és más romániai városokat érintő beruházási terveiről a cégcsoport legjelentősebb résztulajdonosai tájékoztatták a román fővárosban tartott fogadás keretében a romániai kormánytagokat, az üzleti és politikai élet szereplőit, valamint a sajtó meghívott képviselőit.

A multifunkcionális városközpont 104 ezer négyzetméteres területet foglal majd el a város egyelőre foghíjas központjában, a tervek szerint helyet kapnak benne bevásárló- és szórakoztatóközpontok, kulturális létesítmények, irodaházak, szállodák és parkolóházak. A rendkívül látványos, pazar külsőségekkel megrendezett fogadáson a cégcsoport, két jelentős résztulajdonosa, Peter Munch és Lord Nathaniel Rothschild bejelentette: úgy tekintenek Romániára, mint a bővülő Európai Unió keleti kapujára.

A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint a TriGránit bukaresti beruházásának értéke közel egymilliárd euró lesz. A nemzetközi cégcsoport azonban nemcsak a fővárosra korlátozza terveit. Kolozsváron például hamarosan hozzákezd egy Pólus Center építéséhez, ezen kívül csaknem 10 romániai városban, így Brassóban, Crajován és Pitesti-ben és a Fekete-tenger partján lévő Konstancán is jelentős ingatlan-együtteseket készül felhúzni.

A TriGránit a Kelet-közép-európai térségben Magyarországon valósította meg legnagyobb értékű projektjeit Demján Sándor vezetésével. Demján résztulajdonosként maga is jelen volt a bukaresti eseményen. Mint az MTI-nek a helyszínen elmondták: a cégcsoport magyarországi szellemi bázisát is fel kívánja használni romániai, bulgáriai és horvátországi beruházásainak valóra váltásához. A TriGránit bukaresti terveinek bejelentésével akarta jelezni romániai piacra lépését - mondták a cég illetékesei.

A TriGránit vezető embereit Bukarestben fogadta Calin Popescu Tariceanu román miniszterelnök és két helyettese, Markó Béla és George Copos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Demján cége is pályázik a Hungexpóra

Három befektető adta be pályázatát a Hungexpo Rt. többségi részvénycsomagjának megvásárlására kedden - közölte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt.

Gazdaság

Demjánnak már nem kell a Malév?

Lehet, hogy ezúttal szerencsét hoz a Malév Rt.-nek a hetes szám: a Napi Gazdaság információi szerint eddig ennyien vásárolták meg a légitársaság privatizációs pályázatával kapcsolatos tenderdokumentációt.

MTI Itthon

Demján: a Művészetek Palotája olcsón épül

A budapesti Művészetek Palotája a világon bárhol létesülő hasonló épületegyüttesnél olcsóbban valósul meg - jelentette ki Demján Sándor, a TriGránit Fejlesztési Rt. elnöke kedden.

A Covid–19 megmutatta, mekkora is az orvoshiány mifelénk

A Covid–19 megmutatta, mekkora is az orvoshiány mifelénk

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Nem állja ki az adatvédelmi próbát, változtatni kellene a felnőttképzési törvényen

Nem állja ki az adatvédelmi próbát, változtatni kellene a felnőttképzési törvényen