szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A száz százalékban magyar tulajdonban lévő TvNetWork Rt. árfolyamértéken 400 millió forint értékű nyilvános részvénykibocsátás után a tervek szerint az idei év második-harmadik negyedévében a tőzsdére megy - jelentette be Kabay Tamás a társaság vezérigazgató-helyettese.

A cég bemutatkozásával a tőzsdeképes cégek klubja új taggal bővült - mondta Horváth Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde Rt. vezérigazgatója. A jelenleg 1,5 milliárd forint jegyzett tőkéjű társaság tulajdonosai a március 17-i közgyűlésen döntenek a nyilvános részvénytársasággá alakulásról. Az új kibocsátású részvényeket elsősorban az előfizetőiknek, magán- és intézményi befektetőknek és kockázati tőketársaságoknak szánják - magyarázta Kabay. 

A nyilvános kibocsátás árfolyamát még nem  kívánjuk közölni - mondta Nemes Attila gazdasági igazgató, a cég elnöke. Annyit elmondott, hogy a tőzsdei bevezetést alulértékelt árfolyamon tervezik, hogy "legyen tere a növekedésnek". A 2000 októberében alakult cégnek 30 részvényese van: 4-5 társaság, valamint magánszemélyek. 

A vezérigazgató-helyettes közlése szerint a TvNetWork az ötödik legnagyobb szélessávú internet- és a tizedik legnagyobb kábeltévé szolgáltató Magyarországon. A piacon két nagy kábeltévé szolgáltató van, 60-70 százalékos részesedéssel, a maradék 30 százalékon több mint 500 szolgáltató osztozik. 

Az idei részvénykibocsátásból származó friss tőkét a hálózat fejlesztésére fordítja a társaság. A meglévő hálózat értéke, beleszámítva az amortizációt is, 1,5 milliárd forint körül van. Ennek és az előfizetői körnek a számbavétele alapján a cég értéke meghaladja a 2,5 milliárd forintot.

A további hálózatfejlesztés és a tervezett akvizíciók finanszírozására jövőre újabb részvény kibocsátást terveznek, ami az ideinél nagyobb léptékű lesz. A cég az elmúlt évet 120 millió forint adózás előtti nyereséggel zárta, előfizetői bevételei elérték a 923 millió forintot. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Nőtt a BÉT nyeresége

A Budapesti Értéktőzsde Rt. az előzetes adatok szerint 124 millió forint eredménnyel zárta a múlt évet, ami jelentősen meghaladja az előző évi eredményét, és az idei évre előirányzottat is.

Gazdaság

Dobogós a BÉT a legjobb börzék listáján

Nemzetközi összehasonlításban kifejezetten kedvező teljesítményt érhet el a BÉT 2004-ben. A BUX index dollár alapon számítva 72.3%-kal erősödött december elejéig, ezzel az Economist ranglistáján a harmadik helyen áll.

Közelíti a 25,5 milliót a koronavírusból kigyógyultak száma

Közelíti a 25,5 milliót a koronavírusból kigyógyultak száma

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben

"Tragédia, hogy felmentést érzünk, ha a járvány áldozata 70 felett járt"

"Tragédia, hogy felmentést érzünk, ha a járvány áldozata 70 felett járt"