szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Folytatódik az agrártámogatások kifizetése, csütörtökre 163 ezer igényt teljesített a kormány, ez 35 milliárd forint kifizetését jelenti és hárommillió hektárnyi földterületre vonatkozik - jelentette be a kormányszóvivő.

Az elmúlt két nap alatt félmillió hektárral és négymilliárd forinttal nőtt a teljesítések száma, hiszen keddig csak 2 millió 660 ezer hektárra vonatkozóan 31 milliárd forintot fizettek ki - mondta Batiz András. "A számok alakulásából is látszik, hogy bár leginkább a kisgazdálkodók kapták meg idáig a támogatást, a 100 hektár fölött gazdálkodókhoz is érkezik már a pénz - hangsúlyozta a kormányszóvivő.

A gabonakészlet intervenciós felvásárlásához szükséges raktárkapacitás kedden 3 millió 660 ezer tonnára volt elegendő, csütörtökre 200 ezer tonnával nőtt, és a felvásárolt gabona mennyisége a keddi 760 tonnáról csaknem egymillió tonnára emelkedett. Ez a szám továbbra is folyamatosan  emelkedik kétmillió tonnáig - fűzte hozzá Batiz.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

Az agrártárca megkapta a gazdák javaslatait

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban megkapták a demonstráló gazdák megbízottai által kidolgozott javaslatokat és megkezdték azok tanulmányozását. A tárgyalások délután folytatódnak. Eközben Hajdú-Bihar és Békés megyében is folytatódnak az útlezárások, melyekben továbbra is több száz munkagép vesz részt.

MTI Itthon

Mégis tárgyaltak a gazdákkal

A pénteken felfüggesztett szakmai tárgyalásokat hétfőn délután az agrárgazdasági kutatóintézetben folytatták a gazdák és a minisztérium képviselői.

MTI Itthon

Újabb helyszíneken tüntetnek a gazdák

Az agrárgazdasági kutató intézetben kedden délután folytatódtak a demonstráló gazdák és a szakminisztérium képviselőinek tárgyalásai. A két delegációvezető elismerte: vannak olyan kérdéskörök, amelyeket a szakértői tárgyalásokon nem lehet megoldani, azok a költségvetés, vagy magasabb szintű jogszabályok módosítását igénylik.

MTI Gazdaság

Agrárhitelek: türelmi időt kaptak a gazdák

Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy módosította az Európa Terv agrárhitelprogram bevezetéséről szóló rendeletét és így újabb egy év türelmi időt kaptak a gazdálkodók hiteleik visszafizetésére.

Megbüntette a Heinekent a versenyhivatal

Megbüntette a Heinekent a versenyhivatal

Karambol az 52-esen, egy kamion a fákig csúszott az ütközés után – helyszíni fotók

Karambol az 52-esen, egy kamion a fákig csúszott az ütközés után – helyszíni fotók

A HBO lehozta a Sipos Pál-sztori szerzőjével készült interjút, ami teljesen kimaradt az Epipo-filmből

A HBO lehozta a Sipos Pál-sztori szerzőjével készült interjút, ami teljesen kimaradt az Epipo-filmből