szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) követte a jegybanki alapkamat csökkenésének mértékét, és a hétfőtől két héten át jegyezhető új kamatozó kincstárjegyek sorozatát már 75 bázisponttal alacsonyabb, évi 6,50 százalékos kamattal hirdette meg.

A 2006/06 kamatozó kincstárjegy évi fix 6,50 százalékos kamatot fizet. A március 7-től március 19-ig jegyezhető, egyéves lejáratú, elsősorban a lakosságnak szánt állampapír kamatozása március 22-én kezdődik, lejárata 2006. március 22.

A kéthetes jegyzési periódus első hetében a névérték 99,90 százalékán, a második héten a névérték 100 százalékán lehet kamatozó kincstárjegyhez jutni. A jegyzés során igénybe vett kedvezménnyel együtt az elérhető éves hozam (EHM) 6,45 százalék lesz.

Az ÁKK a magánszemélyek jegyzéseit 10 millió forintig automatikusan elfogadja, az ezt meghaladó összegű jegyzési ajánlatokról egyedileg dönt.

Az előző, 2006/05 sorozatot március 7-én bocsátják ki, évi 7,25 százalékos kamattal. A 2006/04 sorozatból 18 milliárd forintnyit bocsátott ki az ÁKK, a sorozatot szinte teljes egészében magánszemélyek jegyezték le, ez a sorozat még évi 7,75 százalékos kamattal jött ki.

A kamatozókincstárjegy-állomány március elején 272,76 milliárd forintot tett ki. Ebből 21,80 milliárd forintnyi jár le március 9-én a 2005/05 sorozattal, amelynek éves kamata még 11 százalék volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nemzetközi gazdaság

Roham a hozamért

Világszerte jó évet zárták tavaly az idei esztendőt is lendületesen kezdő tőzsdék. A nagyok alacsonyabb, ám biztos hozamot nyújtottak, a feljövőben lévő piacokon pedig a komolyabb kockázatot esetenként hatalmas nyereségek ellentételezték. Kiemelkedően szerepeltek a kelet-európai térség börzéi.

Gazdaság

Gyengült a forint, jócskán esett az állampapírok hozama

A forint 40-50 fillérrel gyengült pénteken a bankközi devizapiacon, az eurót délután 246,80/90 forinton jegyezték szemben a csütörtöki 246,30/50 forintos kurzussal. A forint 12,58 százalékon állt a sáv erős oldalán, 16 bázisponttal gyengébben a csütörtök helyzeténél.

MTI Gazdaság

Hogyan követi az OTP a jegybanki kamatcsökkentést?

A monetáris politika iránya meghatározó a legnagyobb hazai bank számára, de minden egyes jegybanki döntés kapcsán alapos és minden részletre kiterjedő elemzés tárgya a jövedelmezőség és a versenyképesség - mondta Spéder Zoltán, az OTP Bank alelnöke a jegybanki kamatcsökkentésre reagálva.

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria

Rátóti Zoltán a Színművészetiről: Nem tervezünk tisztogatást

Rátóti Zoltán a Színművészetiről: Nem tervezünk tisztogatást

Visszavonul a brit külügy főegerésze

Visszavonul a brit külügy főegerésze