szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Dreher Sörgyárak Rt. tavalyi értékesítésében visszaesést mutatott, de tompította az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) színvonalának javítása.

A cég a piacot elárasztó olcsó sörök miatt 200 ezer hektoliterrel kevesebb, 2,2 millió hektoliter sört állított elő és értékesített 2003-hoz képest - mondta Németh István, az rt. SAP vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

"A visszaesést fékezték a cégnél az IBM 2002-ben megkezdett ügyfélkapcsolat-kezelési projektjének tavaly már érzékelhető eredményei, amelynek következtében javult a 25 ezer vevő kiszolgálása és gyorsulhattak a vezetői döntések" - közölte Németh István.

Beszámolt arról, hogy a jelenleg is zajló projekt keretében az IBM tanácsadással és informatikai eszközökkel látja el a Dreher Rt.-t, amely így jelenleg nem csak Magyarországon, de az egész régióban a legkomplexebb CRM rendszerrel rendelkezik.

Az SAP vezető kifejtette, hogy a nagyságrendileg 100 millió forintos költségű projekt révén a cég naprakész információkkal rendelkezik az ügyfelekről, ezzel hatékonyabbá téve a karbantartási, szállítási és egyéb munkafázisokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Média

Nyílt forráskódú malátasör az interneten

A Vores Øl nevű sör boltban nem kapható, ellenben receptje és logójának paraméterei mindenki számára szabadon hozzáférhető. Itthon csak az ötletet díjazhatjuk, az otthoni sörfőzés ugyanis hazánkban engedélyköteles.

Hirschler Richárd Vélemény

25 éve írta a HVG (amikor 5 forint volt egy korsó sör)

1980 januárban a szovjetek megtámadták Afganisztánt, ami azután 22.000 halottjukba került. A HVG a nyugati gazdasági retorziókkal foglalkozott. Idehaza a sör drágulása visszavetette a fogyasztást, felesleges helyettesi kinevezések és a fegyverkezési verseny éleződése borzolta a kedélyeket.

MTI/hvg.hu Világ

Kirúgták, mert más sört ivott

Kirúgta egy alkalmazottját az amerikai Miller Brewing Co., a Miller Time sörök gyártójának egyik forgalmazója mert más cég sörét itta egy kocsmában, és erről véletlenül fénykép is megjelent a sajtóban.

Gazdaság

Folyik a sörcsata a dobozos miatt

Jól ismert sörmárkák tűnhetnek el a boltok polcairól, ha az olcsó importtermékek terjedését nem sikerül megfékezni. A kormány és a parlament környezetvédelmi bizottsága mindenesetre támogatja a darabalapú termékdíjnak a bevezetését, amely gátat szabhat az importsör-folyamnak.

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Pink rendőrautó köröz Miamiban

Pink rendőrautó köröz Miamiban

Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője

Palvin Barbara lesz az MTV European Music Awards egyik műsorvezetője