szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legnagyobb európai távközlési vállalat, a német Deutsche Telekom tavaly 269,8 százalékkal 4,63 milliárd euróra növelte adózott eredményét a 2003-as 1,25 milliárdról, főleg a mobil- és az internetszolgáltatás gyors javulásának köszönhetően.

Egyszeri tételek nélkül az adózott eredmény 889,2 százalékkal 2,2 milliárd euróra nőtt 222 millióról. A 2003-as eredményeket nagy egyszeri tétel terhelte a teherautós autópályadíj-szedési rendszer késlekedése miatt. A tavalyi eredményt viszont növelte az orosz Mobile Tele Systemsben birtokolt részesedés negyedik negyedévi eladása is.

Csütörtökön a vállalatvezetés közölte, hogy az idén nem várható további létszámcsökkentés a Deutsche Telekomnál.

A működés legszélesebb mutatója, a pénzforgalmi többlet (EBITDA) 20,8 százalékkal 22,31 milliárd euróra nőtt tavaly a 2003-as 18,48 milliárdról. A bevétel 3,7 százalékkal 57,88 milliárd euróra gyarapodott 55,84 milliárdról. A hazai bevétel 1,3 százalékkal 35,15 milliárd euróra bővült 34,69 milliárdról, a külföldi bevétel - közte a Matávtól és a magyar T-Mobile-tól - 7,5 százalékkal 22,73 milliárd euróra emelkedett 21,15 milliárdról.

Az év végén a Deutsche Telekomnak 35,2 milliárd euró adóssága volt, 24,4 százalékkal kevesebb a 2003. végi 46,58 milliárdnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megszületett Orbán Viktor ötödik unokája

Megszületett Orbán Viktor ötödik unokája

Összecsaptak az USA-ban a Trump mellett és ellen tüntetők

Összecsaptak az USA-ban a Trump mellett és ellen tüntetők

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?