szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Prága, Varsó és Pozsony után Budapesten is képviseleti irodát nyitott a bécsi központú Investkredit Bank AG.

Az Investkredit Bank a Moody's Investors Service értékelése alapján A2 besorolású, a bécsi tőzsdén jegyzett specializált bank, amely főleg vállalati ügyfelek számára nyújt szolgáltatásokat.

A megcélzott ügyfélkört a magyar és nemzetközi vállalati ügyfelek, az ingatlanszektorban pedig a befektetők, projektfejlesztők és ingatlanfejlesztők alkotják. A képviseleti iroda emellett támogatást nyújt a Magyarországon már megtelepült vagy letelepedni készülő osztrák és egyéb külföldi leányvállalatok, vegyes vállalatok számára is.

Wilfried Stadler vezérigazgató, az igazgatótanács elnöke a bank csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a képviseleti iroda egyrészt támogatni szeretné a csoport jelenlegi ügyfeleit a magyar pénzügyi piacon, másrészt elérhetővé szeretnék tenni az Investkredit csoport szolgáltatásainak teljes körét a magyarországi vállalati ügyfelek és az ingatlanszektor részére is.

Az Investkredit ingatlanalapja, az Europolis 2004 óta tart fenn irodát Magyarországon és öt, összesen 216 millió euró értékű ingatlantulajdonnal képviselteti magát Budapesten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Elbliccelik a bankok a hiteldíjmutatót

Nem lett áttekinthetőbb a lakáshitelek piaca azt követően sem, hogy január elsejétől a bankoknak kötelező feltüntetni a teljes hiteldíjmutatót (THM). Az új szabályok betartásának vizsgálatakor nyolc esetben fedezett fel hiányosságokat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).

hvg.hu Gazdaság

OECD: túl sokat keresnek a magyar bankok

Túlzottan magas a jövedelmezősége a magyar bankrendszernek, ami nagy valószínűséggel piacszerkezeti problémákra vezethető vissza – áll a világ legfejlettebb államait tömörítő Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Magyarországról készülő 2005-ös országjelentésében.

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Már a Horthy-rendszerben elárasztotta Budapestet a kokain

Hibának tűnhet, de funkció: a YouTube-on máshogy kell beletekerni a videókba

Hibának tűnhet, de funkció: a YouTube-on máshogy kell beletekerni a videókba

Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort

Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort